Overheid verplicht energiebesparende maatregelen

Energie besparende maatregelen verplicht

Voor de overheid is energie besparen een belangrijk onderwerp. Het is ondertussen gebleken dat de klimaatafspraken van Parijs niet voldoende zijn om de opwarming van de aarde te beperken tot de afgesproken 2 graden. En omdat Nederland een van de minst duurzame opwekkers is van Europa, vraagt dit om harde maatregelen.

Vanaf 1 oktober 2016 houdt de overheid daarom strenger toezicht op de invoering van energiebesparende maatregelen door bedrijven. Ondernemingen met een groot energieverbruik kunnen zelfs een boete tegemoet zien als ze zich niet conformeren aan de afgesproken maatregelen uit het Energieakkoord.

Lees het volledige artikel op de website van het NRC Handelsblad.

Essent helpt u graag met het besparen van energie

Wist u dat Essent u kan helpen om een boete van de overheid te voorkomen? Speciaal voor ondernemers hebben we de EnergieFitScan geïntroduceerd. Vanaf een bepaald gas- en elektriciteitsverbruik komt een adviseur persoonlijk bij u langs om dit verbruik in kaart te brengen, en om u te adviseren welke energiebesparende maatregelen u kunt nemen.

De EnergieFitScan in het kort

  • Een adviseur van Essent bezoekt uw bedrijf 
  • U krijgt een overzichtelijk rapport met bespaarmaatregelen en terugverdientijd
  • Essent ondersteunt u een jaar lang bij de uitvoering van deze maatregelen

Bel voor meer informatie naar 0900 1466 (uw gebruikelijk belkosten)

Gratis whitepaper over wet- en regelgeving energie besparen

Wilt u meer weten over de wet- en regelgeving van energiebesparende maatregelen? Laat uw e-mailadres achter en ontvang direct de link naar de whitepaper: 'Wet- en regelgeving - Energiebesparende maatregelen bieden kansen voor ondernemers'. Hierin staat onder andere:

  • Inhoud van de huidige wet- en regelgeving
  • Maatregelen die u kunt nemen
  • Beschikbare subsidies

Uw gegevens zijn vezonden

Hartelijk dank voor het invullen van dit formulier. De resultaten zullen verwerkt worden en indien nodig zal er contact met u opgenomen worden.