De nuchtere kijk van Pedro Hofmans op energie besparen 

Metaalproducent Hofmans CNC in De Afrekening

Pedro bespaart € 20.000 per jaar in zijn fabriek en kantoor 

“Investeren in duurzame maatregelen is een simpele afweging. Zet alle feiten, van investering tot levensduur en terugverdientijd, in een overzicht, maak het sommetje en trek je conclusie.”

Laat je inspireren door Pedro's nuchtere kijk op verduurzaming en energie besparen!

Image: quote Hofmans

“Meestal als iets goed is voor het milieu, dan is het ook goed voor je portemonnee. Zo niet, dan helpt de overheid je vaak wel een handje.”

Persoonlijk bespaarplan voor een 'early adaptor'

Pedro richtte Hofmans CNS Verspaning op toen hij nog maar 25 jaar was. Hij levert hoogwaardige metaalproducten voor allerlei sectoren: van de medische industrie en hightechsector tot aan de vliegtuig- en auto-industrie.

“Ik ben wel een early adopter als het om duurzaamheid gaat”, vertelt Pedro trots. “Thuis heb ik al sinds 2012 zonnepanelen en leef ik kostenneutraal. Ik merkte meteen hoeveel ik kon besparen. Dat gaf me een duwtje in de rug om het ook voor mijn bedrijf te doen.”

Dus kwam een adviseur van Essent langs voor de EnergieFitScan. Het resultaat: een persoonlijk bespaarplan voor Pedro's bedrijfspand, met een behoorlijk groot bedrag aan besparingen! Met hulp van de adviseur ging Pedro er meteen mee aan de slag.

De afrekening

Totale investering: € 153.000
Besparing per jaar: € 21.375 
Verwachte winst na 10 jaar: € 61.250

Investering led: € 18.000
Jaarlijkse besparing: € 4.500
Terugverdientijd: 4 jaar
Winst na 10 jaar: € 27.500

Investering zonnepanelen: € 135.000
Verwachte terugverdientijd: 8 jaar
Verwachte jaarlijkse besparing: € 16.875 
Verwachte winst na 10 jaar: € 33.750

Ook zo'n EnergieFitScan? 

Wij helpen je vandaag!

  • Praktische tips om direct te besparen op energie
  • Wij doen al het uitzoekwerk voor je
  • Structureel een lagere energierekening

 

Regel het vandaag nog

Katching! Zo bespaart Pedro Hofmans ruim 20.000 euro per jaar

Doe er je voordeel mee. Want ook jouw bedrijf kan flink besparen met de aanpak van Pedro.

Bedrijfsdak vol zonnepanelen

Een dak vol zonnepanelen

Op de fabriek en op het kantoor van Pedro liggen sinds de zomer 570 zonnepanelen. Dat zijn er veel! De investering was dan ook 135.000 euro, die Pedro in 8 jaar verwacht terug te verdienen. 

“Elke ondernemer met een dak zou in zonnepanelen moeten investeren. De investering verdient zich snel terug, daarna levert het alleen maar op! De subsidie voor zonnepanelen (SDE++) wordt wel steeds minder. Maak er snel gebruik van, dan is het bedrag dat je bespaart hoger.” 

Ledverlichting en zuinige machines

Snel terugverdiend: ledverlichting

Ook investeerde Pedro 18.000 euro in ledverlichting. Een fors bedrag, maar binnen vier jaar had hij het al terugverdiend. Voorheen lag het energieverbruik 60 tot 70 procent hoger. Ledlampen gaan bovendien langer mee dan tl-buizen.

“Een duurzame investering verdient zich altijd op enig moment terug. Soms duurt dat langer. Maar in het geval van ledverlichting is de terugverdientijd supersnel.” 

 

“Al met een simpele rekensom weet je hoe snel je de duurzame investering terugverdient. Vind je dit lastig of heb je er geen tijd voor, laat iemand anders je dan helpen! Bijvoorbeeld Essent, zij kunnen een scan voor je uitvoeren en alle gegevens voor je op een rij zetten.”

 

Nog veel meer bespaarplannen

“Zeker nu deze coronasituatie alles wat onzekerder maakt, wil je toch geld besparen als het kan.”

Energiezuinige machines

“Ik kies het liefst voor energiezuinige apparaten,” vertelt Pedro. “Maar het moet wel economisch haalbaar zijn. Laatst had ik een machine op het oog die veel minder energie verbruikte. Maar vanwege de hoge prijs heb ik het toch niet gedaan.” 

Slim toepassen van warmte

In de industriële sector genereert het productieproces ook heel wat warmte. In het geval van Pedro geven de machines zoveel warmte af, dat hij zijn pand nauwelijks extra hoeft te verwarmen. Zijn gasrekening is daarom lekker laag!

Ontdek hoe ook jij kan besparen in je bedrijf!

Heeft de nuchtere kijk van Pedro jou ook geïnspireerd? We komen graag bij je langs om te kijken hoe jij binnen je bedrijf met energiebesparing aan de slag kunt gaan. Maak een afspraak met een van onze adviseurs en we kijken wat er bij jou mogelijk is.

Bel ons via 073 - 850 1384 of vul het formulier in. Dan bellen we je snel terug.