“Essent is echt geen semi-overheidsbedrijf, maar een grote organisatie in een erg concurrerend en veranderend speelveld.”

Ik begon als trainee bij Essent en nu, 8 jaar verder, heb ik mij volop kunnen ontwikkelen en heb ik ongeveer iedere 2-3 jaar een nieuwe uitdaging aangepakt. Nu werk ik als Senior Innovation Manager, waarbij ik nieuwe verdienmodellen voor energiebesparing bij zakelijke klanten ontwikkel en valideer. Binnen Essent krijg ik veel ruimte en vrijheid om zelf dingen op te pakken. Daar krijg ik energie van! Mijn advies is ook om dingen te doen en in de praktijk, bij de klant, te ervaren of het goed is. Bij de klant ligt de waarheid en niet in een mooie Powerpoint-presentatie.

Wat je moeten weten als je wilt werken bij Essent is volgens mij ten eerste dat Essent echt geen semi-overheidsbedrijf is, maar een grote organisatie in een erg concurrerend en veranderend speelveld. En ten tweede dat je fijne collega’s kunt verwachten. Er heerst een erg informele cultuur met veel jonge mensen en geen sterke hiërarchie. Iedereen mag zijn zegje doen en dit wordt gewaardeerd.