“Bij Essent wordt gestuurd op resultaten en krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid. In zo’n werkomgeving presteer ik het best.”

Ik werk als Innovatie Manager op projecten die de situatie van de toekomst testen (Smart Grids, zie bijvoorbeeld www.energiekoplopers.nl). Zo ontwikkelen we samen met onze klanten onze toekomstige energiediensten. Dit zijn trajecten waarbij je veel creativiteit, ondernemerszin en trendspotting nodig hebt. Ik vind het gaaf om ideeën met klanten te bedenken en onderzoeken. De reactie is vaak anders dan je verwacht. Dan heb je weer munitie om verder te ontwikkelen. Soms in een hele andere richting, dus je moet wel flexibel zijn.

In 2010 ben ik gestart als Management Trainee bij Essent. Tijdens een business course ontdekte ik Essent. De informele en professionele bedrijfscultuur en dynamische energiesector spraken mij aan. Doordat je bij Essent wordt gestuurd op je resultaten krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Dit creëert voor mij een werkomgeving waar ik me prettig voel en het beste presteer. Maar wat ik misschien wel het leukste vind aan Essent zijn de mensen die er werken. Mijn traineegroep is een hechte vriendengroep en met veel mensen drink ik op donderdag met plezier een borreltje, leuk toch?