“Het draait om jou en de mogelijkheden om het beste uit jezelf te halen, met het geloof dat dat ook bedrijf ten goede komt.”

De snel veranderende energiemarkt en het uitstekende traineeship waren voor mij de belangrijkste redenen om in november 2013 te starten als Commercieel Management Trainee bij Essent. Momenteel zit ik alweer halverwege mijn tweede opdracht als Originator bij RWE Supply & Trading.

Wat mij meteen opviel aan het werken bij Essent is de aandacht en ruimte voor de persoon ‘achter de medewerker’. Het draait om jou en de mogelijkheden om het beste uit jezelf te halen, met het geloof dat dat ook bedrijf ten goede komt. Daarnaast is de informele sfeer kenmerkend voor Essent. Iedereen is gemakkelijk te benaderen en denkt graag met je mee over goede ideeën. Mijn ontwikkelingsmogelijkheden binnen Essent (en RWE) zijn eindeloos. Ik heb nog geen idee welke functie ik na het traineeship zal hebben, maar het commerciële domein en met name new business development spreekt mij erg aan.