“De focus op persoonlijke ontwikkeling, het werken in de energiemarkt en dat in de sfeer die bij Essent hangt, maakt Essent voor mij tot een zeer prettige werkgever.”

Via LinkedIn kwam ik een vacature als Junior Business Controller bij Essent tegen. Na wat research trok de energiemarkt zeker mijn aandacht, Essent bleek een van de betere werkgevers in Nederland en dat in combinatie met de recente beursgang van Innogy maakte het geheel voor mij tot een interessante optie.

Sinds september 2016 ben ik aan het werk als Business Controller bij Essent Zakelijk. Een aantal maanden later heb ik zeker het gevoel dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Werken aan het vormgeven van de energie-transitie: het operationeel efficiënt maken van je retail-units en het uitbouwen van het non-commodity gedeelte zijn uitdagingen die werken in de energiesector ontzettend interessant en veelzijdig maken. Trainingen, veel afwisseling en uitdagingen maken het werken hier leuk. Verder vind ik de informele cultuur met nuchtere mensen, die ook wel van een grap houden op zijn tijd, erg belangrijk. Vooral omdat je veel tijd op je werk doorbrengt, helpt het als je collega’s je willen leren kennen, een kop koffie met je drinken of over voetbal willen praten. Mensen luisteren naar je en maken tijd vrij om dingen uit te leggen en processen te bediscussiëren.

Verder wordt je persoonlijke ontwikkeling bij Essent actief gestimuleerd door het volgen van trainingen in het gebied van jouw interesse. Zo heb ik in het afgelopen halfjaar mijn GreenBelt in lean gehaald, een 4-daagse soft skill training gehad om mijn adviesvaardigheden verder te ontwikkelen en ben ik - naast mijn werk als Controller - 4 uur in de week bezig met het coachen van andere Finance teams. De focus op persoonlijke ontwikkeling, het werken in de energiemarkt en dat in de sfeer die bij Essent hangt, maakt Essent voor mij tot een zeer prettige werkgever.