“Ik kan hier het verschil maken! Bij Essent is veel ruimte voor eigen ideeën en je mening wordt op prijs gesteld.”

Met mijn master Management of Innovation op zak, wilde ik mijn loopbaan vliegend van start laten gaan: met een traineeship! Energie leek voor mij zo simpel, maar eenmaal bij Essent aan de slag bleek dat wel anders. Er wordt elke dag keihard gewerkt om zo’n 2,4 miljoen huishoudens van stroom te voorzien en ik zag hoe moeilijk het is om je hier als bedrijf in te onderscheiden.

Bij Essent heerst een informele bedrijfscultuur en er werken veel jonge mensen. Tijdens de korte wandeling van het station naar kantoor, een gezamenlijke lunch of een kop koffie in de espressobar is er altijd tijd om ervaringen uit te wisselen. Hierdoor heb je in korte tijd een heel groot netwerk!

Na drie uitdagende trainee-opdrachten ben ik nu strategisch marketeer. Ik leid een projectgroep die invulling geeft aan de verschillende onderdelen van de marketingmix, ben onderdeel van een kernteam dat de campagneplanning doet en daarnaast krijg ik de kans om me te ontwikkelen als coach: een mooie voorbereiding op een leidinggevende functie. Na 2,5 jaar bij Essent weet ik zeker dat er bij Essent veel ruimte is voor eigen ideeën en er prijs gesteld wordt op mijn mening. Ik kan hier het verschil maken!