Essent Traineeship

Essent Traineeship

Het Essent Traineeship is een tweejarig talentenprogramma voor net afgestudeerde, WO opgeleide, young professionals. Het traineeship staat voor professionele ontwikkeling en persoonlijke groei. Dit gaat bij ons hand in hand. We zoeken naar ambitieuze talenten met passie en de drive om het beste uit zichzelf te halen. Die de laatste ontwikkelingen op hun vakgebied moeiteloos combineren met een out-of-the-box mentaliteit.

Zodra we weer op zoek zijn naar nieuwe trainees, lees je er hier alles over.

Aandachtsgebieden

Het Essent Traineeship kent drie richtingen: Commercie, Support of IT. Past jouw profiel bij een van deze aandachtsgebieden?

 • Essent wil de best presterende én klantvriendelijkste energieleverancier voor onze klanten zijn: zowel voor particuliere als zakelijke klanten. Onze business unit Commercie richt zich op de verkoop van de producten en werkt nauw samen met Sales & Portfoliomanagement (SPM), die de inkoop van gas en elektriciteit verzorgen, en met Marketing voor het realiseren van de commerciële doelstellingen.

  Bibi Kool 75x75 2Bibi Kool: “Bij Essent is veel ruimte voor eigen ideeën en mijn mening wordt op prijs gesteld. Ik kan hier het verschil maken!” (Trainee Commercie, business developer Grootzakelijk)

 • IT is niet meer weg te denken bij Essent. Wij willen de best presterende én klantvriendelijkste energieleverancier voor onze klanten zijn en daar is IT voor nodig. De afdeling IT is verantwoordelijk voor het complete IT-landschap waar 3600 medewerkers op vertrouwen en waarmee ruim 2 miljoen klanten dagelijks worden bediend. Denk aan de callcenterapplicaties, de klantsystemen, de websites en de financiële applicaties. Ontwikkelen gebeurt zo efficiënt mogelijk, zo veel mogelijk via de Agile werkwijze, waarbij de business analisten, developers en beheerders samenwerken aan een zo succesvol mogelijke oplevering.

  Freek van Workum 75x75 2Freek van Workum: “Bij mijn eerste opdracht bij Business Alignment B2C ben ik de schakel tussen business en IT en breng ik de (interne & externe) klantbehoefte in kaart. Inhoudelijk gaat deze opdracht over SEPA, waarbij het continueren van het betalingsverkeer voor ruim 2 miljoen klanten centraal staat. Een spannende maar leuke uitdaging!”
  (Trainee IT, Business Alignment B2C)

 • Supportafdelingen zijn essentieel voor Essent. Denk aan Finance & Control, HR, Corporate Affairs en Essent Service. Stuk voor stuk afdelingen die de commerciële business units ondersteunen om de best presterende én klantvriendelijkste energieleverancier te zijn.

  Marianne Smeekens 75x75 2Marianne Smeekens: “Het Essent Traineeship kan ik echt aanraden. Je begint met een gevarieerde groep professionals en krijgt de kans om tijdens je projecten echte resultaten neer te zetten en zo de topstart van je carrière te maken!”
  (Trainee Support, Smart Energy team)

Wat kun je van ons traineeship verwachten?

Persoonlijk en professioneel groeien. Dat beloven we jou. Daarnaast bieden wij jou en je vele collega's de beste werkplek van Nederland. Wij hebben recent de Winning Workplace Award gewonnen, de verkiezing van het meest vooruitstrevende kantoor van Nederland.

Kiezen voor het Essent Traineeship is kiezen voor een inhoudelijk sterk programma op het gebied van Commercie, Support of IT én in een omgeving waarin je gestimuleerd wordt om te excelleren. Essent experts leren jou de kneepjes van het vak door een mentor-trainee samenwerking, workshops en trainingen. In 2 opdrachten van 1 jaar kun je ontdekken waar jij waarde toevoegt, wat jouw sterke kanten zijn en waar jouw ontwikkelingsmogelijkheden liggen.