essent verlaagt zijn variabele tarieven

Essent verlaagt variabele leveringstarieven

Onze variabele tarieven voor gas dalen vanaf 1 juli 2015 naar verwachting met 5 tot 8%. Omgerekend is dat voor een gemiddeld huishouden* 30 tot 49 euro per jaar. De elektriciteitstarieven dalen met 2 tot 4%, tussen de 5 en 11 euro op jaarbasis. Heeft u een variabel tarief, dan ontvangt u binnenkort een brief of e-mail van ons met uw nieuwe tarieven.

Slimme inkoopstrategieën
Essent koopt via haar moederbedrijf RWE gas in op de Europese groothandelsmarkt. Door slimme inkoopstrategieën te hanteren, kan Essent haar variabele tarieven voor gas en elektriciteit verlagen. Daarnaast hielp het weer een handje mee: de zachte winter van 2014 – 2015 leverde een gemiddeld huishouden* over december, januari en februari een besparing op van ongeveer 12 euro.

Structureel lagere energierekening
Wilt u uw energierekening nog verder verlagen? Het tarief is maar een klein onderdeel van uw totale energiekosten. Door uw verbruik te verlagen, kunt u makkelijk nog veel meer besparen. Essent helpt u graag uw huis energiezuiniger en comfortabeler te maken. Bekijk bijvoorbeeld onze praktische bespaartips en ontdek direct welk bedrag het u oplevert. In deze nieuwsbrief leest u alles over onze Comfort+oplossingen voor een comfortabel huis en een lage energierekening.

*Gebaseerd op een jaarverbruik van 1.600 m3 gas en 3.500 kWh stroom