hoofdartikel

Zo komt uw termijnbedrag tot stand

Uw termijnbedrag bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder de netbeheerkosten. En we hebben goed nieuws voor u: sinds 1 januari zijn de netbeheerkosten gedaald! Omdat er meer factoren van invloed zijn op uw termijnbedrag, wijzigt dit niet. Zo speelt uw energieverbruik ook mee. Met de tools van Essent kunt u dit eenvoudig zelf in de hand houden.

Aan het begin van een verbruiksjaar berekenen we hoeveel energie u naar verwachting de komende 12 maanden verbruikt. Om ervoor te zorgen dat u dit bedrag niet in een keer hoeft te betalen, verdelen we de verwachte kosten over 12 termijnen. Oftewel: uw termijnbedrag. In Mijn Essent kunt u uw termijnbedrag zien en direct wijzigen.

Hoe is mijn termijnbedrag opgebouwd?
Naast de leveringstarieven voor stroom en/of gas bestaat uw termijnbedrag uit netbeheerkosten, de meetkosten, de energiebelastingen en de btw. Per 1 januari zijn de energiebelastingen verhoogd, maar uw netbeheerkosten gedaald. Dit kan een paar euro in uw voordeel uitpakken op de jaarafrekening*.

*Deze berekening is inclusief een volumecorrectie op gas.

Essent doet méér voor u
Essent heeft alleen invloed op het leveringstarief voor stroom en gas. Wel kunnen we u helpen om uw energieverbruik en daarmee uw energierekening omlaag te brengen. Bijvoorbeeld met handige tools zoals de VerbruiksManager en concrete producten om uw huis te verbeteren. Voor meer wooncomfort én een lagere energierekening. Bovendien kunt u als klant van Essent genieten van aantrekkelijk voordeel op verrassend handige, energiebesparende producten.

Heeft u nog vragen?
We hebben de meest gestelde vragen hieronder voor u op een rij gezet. Heeft u nog meer vragen? Lees meer over uw termijnbedrag  

Vraag & Antwoord