hoofdartikel

Goed nieuws: uw variabele tarief én netbeheerkosten zijn gedaald

Sinds 1 januari is het leveringstarief bij Essent gedaald. Dit geldt ook voor de netbeheerkosten. Op jaarbasis levert dit u een aantrekkelijk voordeel op. Een goed begin van het nieuwe jaar! 

Essent heeft zowel stroom als gas scherp kunnen inkopen. Het voordeel daarvan geven we graag aan u door. Bij gelijkblijvend verbruik betekent dit op jaarbasis, óndanks de stijging van de overheidsbelastingen, een verlaging van uw energierekening met ongeveer €50,-*. Uw persoonlijke, verlaagde tarief vindt u in Mijn Essent.

Overheidsmaatregelen
De leveringstarieven en netbeheerkosten zijn gedaald, maar de energiebelasting en Opslag Duurzame Energie (ODE) zijn gestegen. Op deze onderdelen van uw energierekening heeft Essent geen invloed. De hoogte van deze heffingen wordt bepaald door de overheid.

Uw voorschot
Naast de leveringstarieven, netwerkkosten en heffingen is uw energieverbruik van invloed op het voorschot. We adviseren u om regelmatig te controleren of uw termijnbedrag nog aansluit bij uw energieverbruik met de Essent VerbruiksManager.

Heeft u nog vragen?
We hebben de meest gestelde vragen hieronder voor u op een rij gezet. Heeft u nog meer vragen? Lees hier meer over uw termijnbedrag.

* De berekening is gebaseerd op een overeenkomst voor zowel stroom als gas met een gemiddeld jaarverbruik van 3.500 kWh stroom en 1.600 m3 gas (incl. volumecorrectie voor kleinverbruikers) met netbeheerder Liander.

Vraag & Antwoord

  • FAQ: Tarieven: Hoeveel daalt het leveringstarief van stroom?
  • FAQ: Tarieven: Hoeveel daalt het leveringstarief van gas?
  • FAQ: Tarieven: Hoeveel dalen de netwerkkosten?
  • FAQ: Tarieven: Wat gebeurt er met de energiebelasting?
  • FAQ: Tarieven: Wijzigt de btw ook?
  • FAQ: Tarieven: Waar dient de Opslag Duurzame Energie voor?