Bespaartip_isolatie

8 goede voornemens voor een lagere energierekening in 2015

Energie besparen staat in veel huishoudens bovenaan de lijst met goede voornemens. Essent helpt u graag om er echt werk van te maken. We hebben verschillende oplossingen waarmee u uw wooncomfort verhoogt én energie bespaart.

BespaarTip 1: laat uw cv goed onderhouden
Tijdens de koude wintermaanden moet uw cv-ketel flink aan de slag. Laat hem goed onderhouden door een van onze servicepartners bij u in de buurt. Is uw cv-ketel 12 jaar of ouder? Dan kunt u deze het beste vervangen. Door het hogere rendement van moderne ketels bespaart u direct op uw energiekosten.
Vraag een gratis adviesgesprek aan

BespaarTip 2: ontlucht uw leidingen regelmatig
Bij getik of geborrel in uw verwarmingsbuizen en radiatoren zit er waarschijnlijk lucht in uw cv-systeem. In de instructievideo laten we u zien hoe u dit snel kunt verhelpen. Daarnaast is het ook belangrijk om af en toe de druk in uw cv-ketel te controleren.
Bekijk meer tips en adviezen voor uw cv-ketel

BespaarTip 3: wek zelf uw stroom op
Speelt u wel eens met de gedachte om zonnepanelen aan te schaffen? Maak er dan nú werk van! U krijgt namelijk 15% korting op SpaarPanelen van Essent. Daarmee wekt u zelf stroom op, gewoon op uw eigen dak. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.
Zo werkt het

BespaarTip 4: installeer tijdschakelaars
Door het gebruik van tijdschakelaars kunt u onnodig energieverbruik voorkomen. Ze zijn ideaal voor bijvoorbeeld de buitenverlichting of voor apparaten in huis die vaak vergeten worden. In de Essent Shop vindt u verschillende tijdschakelaars.

BespaarTip 5: houd radiatoren vrij
Zet geen meubels voor radiatoren en zorg dat er geen gordijnen voor hangen. Als uw gordijnen voor een radiator hangen, kan de warmte niet weg en wordt de kamer niet goed verwarmd. Zorg dat uw gordijnen tot op de vensterbank of in ieder geval tot boven de radiator hangen. Zo kan de opstijgende warmte van de radiator de kamer intrekken. Bovendien bespaart u onnodige stookkosten.

BespaarTip 6: kijk eens naar de mogelijkheden voor isolatie
Isolatie levert u niet alleen lagere stookkosten op, het draagt ook bij aan een beter Energielabel van uw woning. Isolatie aanbrengen is vaak binnen één dag geregeld.

BespaarTip 7: ontdek uw bespaarkansen met de Essent BespaarCoach
Onze BespaarCoach geeft u snel inzicht in de bespaarmogelijkheden in uw huis. Aan de hand van 5 eenvoudige vragen brengen we uw woningprofiel in kaart voor een advies op maat.

BespaarTip 8: houd grip op uw energieverbruik met E-inzicht
Het E-inzicht Basispakket bestaat uit 1 Hub en 2 Slimme Stekkers. Sluit 2 apparaten aan en ontdek welk apparaat in huis te veel verbruikt. Met de E-inzicht app krijgt u inzicht in het verbruik van uw apparaten en bedient u apparaten op afstand.