Doe de voor-je-vertrekt-checker!

5 tips bij overstappen

Tip 1: De prijzen van gas en stroom kunnen uiteenlopen van hoge vaste bedragen met lage verbruikstarieven tot lage vaste bedragen met hoge verbruikstarieven. Welke variant voor u het voordeligst is, is afhankelijk van uw specifieke verbruik.

Tip 2: Bij het overstappen bieden energieleveranciers u vaak korting ten opzichte van de prijs die u bij uw huidige energieleverancier betaalt. Controleer waar deze korting over gegeven wordt; alleen de leveringskosten of ook de netbeheerkosten of overheidsheffingen. Bij meerjarige contracten is het ook goed om te weten hoe de korting verrekend wordt. Er zijn diverse mogelijkheden zoals een eenmalige korting of speciale actietarieven gedurende de hele looptijd.

Tip 3: Wilt u zeker weten wat u betaalt voor uw energie? Dan is een contract met een vast tarief voor een vaste termijn wellicht een goed idee. Let op voor welke periode de aangeboden prijs vast is of deze tussentijds nog kan wijzigen. Dit verschil wordt aangegeven met de termen 'vast' en 'variabel'.

Tip 4: Lees de algemene, product- en actievoorwaarden goed door. Deze kunnen bij de ene energieleverancier gunstiger zijn dan bij de andere. Hoe lang is een actietarief bijvoorbeeld geldig? Welke prijzen gelden daarna? Zijn er kosten verbonden aan bepaalde betaalwijzen of betalingsherinneringen? Kunt u per direct opzeggen?

Tip 5: Elke energieleverancier moet beschikken over een leveringsvergunning die door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) is verstrekt. Via de websites van ACM en ConsuWijzer vindt u een overzicht van alle energieleveranciers met een vergunning.

Overstappen naar Essent?
Overstappen is heel eenvoudig met onze overstapservice. Essent regelt uw overstap en het opzeggen van uw oude contract. Bel vandaag nog 073 850 1230 voor ons voordelige Zomeraanbod: drie jaar lang 50% korting op stroom.

Bronnen: www.consuwijzer.nl, www.consumentenbond.nl, www.gaslicht.com