Mijn gegevens wijzigen

Uw persoonlijke gegevens kunt u altijd inzien en wijzigen in Mijn Essent. Denk bijvoorbeeld aan uw e-mailadres, leveringsadres en telefoonnummer.

Vraag en antwoord

Neem hiervoor telefonisch contact op met onze klantenservice. Noteer voordat u belt het meternummer van uw elektriciteits- en/of gasmeter. U vindt dit nummer op de meter zelf. Het begint meestal met No of Nr of het staat bij de streepjescode op uw meter.

Een extra adres aanmelden
Heeft u tijdens uw verhuizing (tijdelijk) 2 adressen? Een extra adres meldt u eenvoudig aan bij het doorgeven van uw verhuizing
Wilt u om een andere reden een extra adres aanmelden? Neem dan telefonisch contact op met onze klantenservice.

Een extra product aanmelden
In Mijn Essent voegt u eenvoudig zelf stroom of gas toe aan uw huidige contract.

In Mijn Essent wijzigt u eenvoudig zelf uw:

  • postadres
  • telefoonnummer
  • e-mailadres
  • rekeningnummer
  • betaalwijze

Neem voor het wijzigen van andere gegevens, zoals uw naam, contact op met onze klantenservice.

Bij uw betaalgegevens in Mijn Essent wijzigt u eenvoudig zelf uw rekeningnummer.

In Mijn Essent geeft u eenvoudig aan of u handmatig wilt betalen of via automatische incasso.

Heeft u het bedrag op uw laatste factuur net naar ons overgemaakt en wilt u overstappen naar automatische incasso? Wacht dan 3 werkdagen met het aanpassen van uw betaalwijze. Zo voorkomt u een dubbele betaling.

Dat kan alleen: 

  • in geval van overlijden. De echtgenoot/-note kan dan het contract overnemen. 
  • in geval van naamsverandering door huwelijk of echtscheiding. Een voorwaarde is dat het contract al op uw naam staat. Alleen dan kunnen wij uw achternaam op het contract veranderen.
  • wanneer uw naam op het contract staat, maar de naam van uw echtgenoot/-note op de aankoopfactuur van uw zonnepanelen. U kunt de btw dan niet terugvragen bij de Belastingdienst. Uw echtgenoot/-note kan het contract om deze reden overnemen. We hebben hiervoor een door u beiden ondertekende schriftelijke bevestiging nodig.

Neem in alle gevallen telefonisch contact op met onze klantenservice.

Post van Essent voor een vorige bewoner of iemand die niet op uw adres woont, kunt u het beste naar ons terugsturen. Streep de naam en het adres door en schrijf 'retour afzender' op de envelop. We maken het dan voor u in orde. Excuses voor het ongemak.

Lees hier wat u moet doen wanneer iemand anders zich heeft aangemeld op uw adres en u ten onrechte bent afgemeld.