Opzegvergoeding

Als u de overeenkomst bij uw huidige leverancier voortijdig beëindigt, compenseert Essent in veel gevallen uw opzegvergoeding. Ligt de einddatum van uw huidige contract binnen nu en 6 maanden? Dan gaat uw nieuwe contract bij Essent in op het moment dat uw contract bij uw huidige leverancier afloopt. Zo voorkomen we dat u een opzegvergoeding moet betalen.

Hoe werkt het?

U heeft wel recht op een opzegvergoeding van Essent als uw huidige contract langer dan 6 maanden loopt en u bij ons gekozen heeft voor een meerjarig contract.

Belangrijke informatie:

  • U stapt direct over naar Essent. Vraagt uw huidige leverancier een opzegvergoeding en heeft u bij ons gekozen voor een meerjarig contract? Dan compenseert Essent de opzegvergoeding met een eenmalige korting op uw energielevering tot maximaal € 125 per product.

  • U ontvangt vanzelf een eindafrekening van uw oude leverancier. Op die afrekening staat de opzegvergoeding. U heeft 3 maanden de tijd om uw verzoek voor compensatie van uw opzegvergoeding naar Essent te sturen.
  • U ontvangt de opzegvergoeding uiterlijk 3 maanden na de start van uw contract op uw bankrekening.

U heeft geen recht op een opzegvergoeding als:

  • u overstapt via een vergelijkingssite of als u bij Essent heeft gekozen voor een 1-jarig of onbepaalde tijd contract.

  • u uw overeenkomst voortijdig beëindigt of als u een betalingsachterstand heeft op het moment dat we de compensatie willen overmaken.

Binnen 7 dagen na het versturen van uw aanvraag, laten wij u weten of u in aanmerking komt.

>Vraag een opzegvergoeding aan

Heeft u vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen over andere onderwerpen of stel ons uw vraag.