Informatie Houd grip op je energierekening. Bekijk de informatie over de hoge energieprijzen, besparen op energie en het betalen van je energierekening.

Hulp nodig?

We helpen je graag

 

Deze vragen worden vaak aan ons gesteld

Dit kan alleen zo zijn als je een variabel contract hebt. Bij dit contract veranderen elk jaar, meestal op twee momenten, de tarieven. Als klant met een variabel contract word je hier natuurlijk goed over geïnformeerd. Als je een contract hebt met een vaste looptijd zijn je tarieven bij het afsluiten van je contract helemaal vastgezet. Deze stijgen niet mee met de energieprijs.

De onrust in Oekraïne zorgt voor onzekerheid op de energiemarkt en een stijging van de gasprijzen. De prijzen zijn op dit moment zo hoog dat Essent voorlopig geen verlengaanbod toont. Je bent met een lopend flexibel contract voordeliger uit dan met een nieuw vast contract.

Dat weet niemand precies. Het is onmogelijk hier voorspellingen over te doen, omdat dit beïnvloed wordt door veel factoren. Vooral het weer speelt hierbij een rol. Je kunt je voorstellen dat bij een koude winter het gasverbruik hoger is dan bij een zachte winter. Dat zet de voorraad onder druk, waardoor de prijzen stijgen.

Voor het merendeel van onze klanten is ons advies om niet te verlengen en niet over te stappen op een nieuw contract. Bekijk het advies voor jouw situatie.

Maak je je zorgen dat Essent misschien ook failliet gaat? Dat hoeft niet, want de financiële positie van Essent is onveranderd sterk. 

Zit je bij een andere energieleverancier die failliet gaat? Dan krijg je automatisch een nieuw contract bij een andere energieleverancier voor onbepaalde tijd met variabele tarieven. Welke leverancier dat is, hoor je als het zover is. Het kan zijn dat 1 energieleverancier alle klanten overneemt. Of ze worden verdeeld over meerdere leveranciers. Je kunt altijd na 1 maand overstappen naar een leverancier naar keuze.

Kom je er toch niet uit?

Telefoon

Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur. Je betaalt alleen je gebruikelijke belkosten.