Informatie Het is heel druk aan de telefoon en de wachttijd loopt op tot meer dan een uur. Bekijk de informatie over de stijgende energieprijzen en check in Mijn Essent welk contract je hebt. Voor 95% van de klanten geldt dat je goed zit met je huidige contract. Vragen? Chat met ons.

Hulp nodig?

We helpen je graag

Stijgende energieprijzen

De prijzen van energie zijn de afgelopen tijd flink gestegen. Maar lang niet iedereen merkt het meteen op zijn energierekening. Wat betekent dit voor jou, als klant van Essent? We leggen je graag uit hoe het zit.

Bekijk ons advies

Wat moet ik doen met mijn energiecontract?

In de meeste gevallen helemaal niets. Voor 95% van de klanten geldt dat je goed zit met je huidige contract. Ons advies in het kort: heb je een

  • maandelijks opzegbaar contract met flexibele looptijd: geen actie nodig, je zit goed!
  • contract met een vaste looptijd: Je zit goed en hoeft nu niets te doen. 
  • contract met vaste looptijd dat binnenkort afloopt: wacht met verlengen of overstappen op een nieuw contract. 

Mijn contract bekijken

 

Deze vragen worden vaak aan ons gesteld

Dit kan alleen zo zijn als je een variabel contract hebt. Bij dit contract veranderen elk jaar, meestal op twee momenten, de tarieven. De volgende wijziging is 1 januari 2022. Als klant met een variabel contract word je hier natuurlijk goed over geïnformeerd. Als je een contract hebt met een vaste looptijd zijn je tarieven bij het afsluiten van je contract helemaal vastgezet. Deze stijgen niet mee met de energieprijs.

Dat is nu niet slim. Ons advies is om niet te verlengen of over te stappen op een nieuw contract. Het variabele tarief waarop je overgaat bij het aflopen van je contract is zeer waarschijnlijk goedkoper dan elk ander vast tarief in de markt.

Dat weet niemand precies. Het is onmogelijk hier voorspellingen over te doen, omdat dit beïnvloed wordt door veel factoren. Vooral het weer speelt hierbij een rol. Je kunt je voorstellen dat bij een koude winter het gasverbruik hoger is dan bij een zachte winter. Dat zet de voorraad onder druk, waardoor de prijzen stijgen.

Ons advies is om niet te verlengen of over te stappen op een nieuw contract. Het variabele tarief waarop je overgaat bij het aflopen van je contract is zeer waarschijnlijk goedkoper dan elk ander vast tarief in de markt.

Maak je als klant bij Essent niet druk. De financiële positie van Essent is onveranderd sterk en geen enkele reden voor zorg.

Kom je er toch niet uit?

Telefoon

Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur. Je betaalt alleen je gebruikelijke belkosten.

Let op: het is druk en de wachttijd loopt op tot meer dan een uur. Lees de informatie over de stijgende tarieven en wat dat voor jouw contract betekent. Je hoeft meestal niets te doen. Toch een vraag? Chat met ons