Opzegvergoeding

Stapt u over naar Essent en is uw overeenkomst bij uw oude energieleverancier nog niet afgelopen, dan kan die leverancier een opzegvergoeding vragen. Wij zijn blij met onze nieuwe klanten en betalen daarom (gedeeltelijk) deze opzegvergoeding aan u terug. Hiervoor moet u wel voldoen aan de voorwaarden.

Vraag en antwoord

We betalen de opzegvergoeding, die u aan uw vorige leverancier moet betalen, terug als in uw contract staat dat u hiervoor in aanmerking komt. U kunt dit ook altijd teruglezen in de actievoorwaarden die wij als bijlage meesturen bij de bevestiging van uw aanmelding.

We vergoeden geen welkomstkorting of -cadeaus die uw vorige leverancier aan u terugvraagt. We betalen ook geen opzegvergoeding als u uw contract met ons voortijdig opzegt of als u een betalingsachterstand heeft op het moment dat we de opzegvergoeding willen overmaken.

Staat in de actievoorwaarden van uw contract dat u in aanmerking komt voor een opzegvergoeding? Vul dan het aanvraagformulier volledig in. U hoort binnen 7 werkdagen of we uw opzegvergoeding betalen. 

Heeft u een contract met een vaste looptijd en zegt u vóór de einddatum op? Dan betaalt u daarvoor een opzegvergoeding. U betaalt geen opzegvergoeding wanneer u gaat verhuizen en uw contract meeneemt naar het nieuwe adres.


Hoogte van de opzegvergoeding

Hoeveel u betaalt, hangt af van de looptijd die nog over is.


Overgebleven looptijd Bedrag per product
Minder dan 1,5 jaar € 50
Tussen 1,5 en 2 jaar € 75
Tussen 2 en 2,5 jaar € 100
Langer dan 2,5 jaar € 125