Opzegvergoeding

Stapt u over naar Essent en is uw overeenkomst bij uw oude energieleverancier nog niet afgelopen, dan kan die leverancier een opzegvergoeding vragen. Wij zijn blij met onze nieuwe klanten en betalen daarom (gedeeltelijk) deze opzegvergoeding aan u terug. Hiervoor moet u wel voldoen aan de voorwaarden.

Vraag en antwoord

We betalen de opzegvergoeding van uw vorige leverancier aan u terug als u voldoet aan de volgende 2 voorwaarden:

  1. u kiest voor een meerjarig contract
  2. én u stapt rechtstreeks naar ons over, dus niet via een vergelijkingssite

U ontvangt van uw vorige leverancier een eindrekening met daarop de opzegvergoeding. Daarna heeft u 3 maanden de tijd om terugbetaling van deze opzegvergoeding bij ons aan te vragen. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt u het bedrag ongeveer 3 maanden na de start van uw contract op uw bankrekening. 

Eventuele andere bedragen of welkomstcadeaus die uw vorige leverancier terugvordert, vergoeden we niet. Neem hiervoor contact op met uw vorige energieleverancier. Uw recht op een opzegvergoeding vervalt wanneer u uw contract met ons voortijdig beëindigt, of als u een betalingsachterstand heeft op het moment dat we het bedrag willen overmaken.

Vul het aanvraagformulier volledig in. U hoort binnen 7 werkdagen of we uw opzegvergoeding betalen. Hulp nodig bij het aanvragen? Neem telefonisch contact op met onze klantenservice.

U betaalt een opzegvergoeding als u een contract heeft met een vaste looptijd en dit vóór de einddatum opzegt. Hoeveel u betaalt, hangt af van de looptijd die nog over is.


Overgebleven looptijd Bedrag per product
Minder dan 1,5 jaar € 50,-
Tussen 1,5 en 2 jaar € 75,-
Tussen 2 en 2,5 jaar € 100,-
Langer dan 2,5 jaar € 125,-


U betaalt geen opzegvergoeding wanneer u gaat verhuizen en uw contract meeneemt naar het nieuwe adres.