Als u meer uit uw zonnepanelen wilt halen, is er veel mogelijk. Er bestaan bijvoorbeeld hulpmiddelen om de opbrengst van zonnepanelen te vergroten. Tegelijkertijd gaat het wetenschappelijk onderzoek rond zonnepanelen ook door. Is het daarom verstandig om vandaag nog panelen te kopen, of juist te wachten op hoger rendement zonnepanelen?


Zonnepaneel met twee keer zo grote opbrengst

Onderzoekers in Australië hebben niet zo lang geleden een paneel met een veel hoger rendement ontwikkeld. In tests leverde dit zonnepaneel meer dan twee keer zoveel energie als de bestaande modellen. De wetenschappers kwamen tot dit opmerkelijke resultaat door het zonlicht te filteren. Daarvoor maakten ze gebruik van een paneel met daarin verschillende soorten zonnecellen die het licht van de zon optimaal benutten.


Goede reden om te wachten op hoger rendement zonnepanelen?

Bent u van plan om in zonnepanelen te investeren? Dan vraagt u zich misschien af of het beter is om daar nog even mee te wachten. Misschien worden ze goedkoper of misschien gewoon beter? Als de ontwikkelingen zo doorgaan, is het bijna zeker dat panelen over een paar jaar nog meer zonne-energie leveren. Maar voorlopig zijn de zonnepanelen van de Australische wetenschappers nog niet officieel te koop. Het is helaas nog onduidelijk wanneer dit wel gebeurt, en hoeveel ze dan gaan kosten.


Niet te lang wachten op hoger rendement zonnepanelen

Wanneer u kiest voor zonnepanelen, doet u dat niet alleen voor het milieu, maar ook voor een lagere energierekening. Uiteindelijk gaat het om zo veel mogelijk elektriciteit opwekken voor zo weinig mogelijk geld. U kunt natuurlijk wachten op een hoger rendement bij zonnepanelen, en pas over 5 of 10 jaar zonnepanelen laten installeren. De opbrengst per zonnepaneel zal tegen die tijd waarschijnlijk hoger zijn. Maar vergeet niet: hoe langer u wacht met de aankoop van zonnepanelen, hoe later u begint met besparen op energie.


Zonnepanelen van Essent

Essent biedt drie soorten zonnepanelen aan, die verschillen in vermogen. Het Premium-pakket is een pakket met panelen met nagenoeg het grootste vermogen dat beschikbaar is in de markt.


Bekijk onze zonnepanelen
Wilt u zonnepanelen? Check uw dak