Overstappen op zonne-energie is op meerdere manieren goed voor uw portemonnee. Het beste voorbeeld hiervan is natuurlijk de elektriciteitsrekening die lager uitvalt. Daarnaast kunt u bij de Belastingdienst de btw op de aanschaf- en montagekosten van zonnepanelen terugkrijgen. Laat u de papieren rompslomp liever over aan een expert, dan is er onze gratis btw-teruggave service.


Btw op zonnepanelen terugvragen interessant voor particulieren

Particulieren die investeren in zonnepanelen kunnen het betaalde btw-bedrag terugvragen. Dit levert in veel gevallen een flinke besparing op. De bezuiniging komt ook nog eens boven op het bedrag dat u door het gebruik van zonne-energie toch al uitspaart. Als particulier kunt u de btw op de aankoop- en installatiekosten terugkrijgen door u aan te melden bij de Belastingdienst. Het mooie aan deze regeling is dat een btw-aftrek mogelijk is voor elk huishouden. Een voorwaarde is wel dat u energie teruglevert aan ons. Hoeveel stroom u via uw zonnepanelen opwekt, is daarbij niet van belang. Zelfs als u maar voor een deel van uw huishouden zonne-energie gebruikt, kunt u al btw terugkrijgen via de Belastingdienst.


Berekenen van btw-aftrek op zonnepanelen

Interessant aan de btw-teruggave is dat u niet hoeft te bewijzen hoeveel stroom uw zonnepanelen per jaar leveren. Ook wanneer u geen slimme meter heeft, kunt u daarom toch btw terugvragen. De Belastingdienst heeft een tabel opgesteld om uit te rekenen op welk bedrag u recht heeft. Daarin ziet u snel of het interessant is om btw af te trekken als u zonnepanelen aanschaft. In het rekenoverzicht gaat de Belastingdienst uit van het totaal aantal Wattpiek dat de zonnepanelen jaarlijks opwekken. Het bedrag dat hieraan gekoppeld is, trekt u af van de btw die u voor uw panelen heeft betaald. Het bedrag dat na de aftrek van dit zogeheten forfaitbedrag overblijft, krijgt u terug.


Btw-aftrek zonnepanelen is vooral interessant vanaf hogere bedragen

Bent u eigenaar van zonnepanelen en geeft u de opgewekte energie deels aan ons terug? Dan hoeft u zich niet altijd bij de Belastingdienst aan te melden. Als u per jaar minder dan 1.345 euro aan btw betaalt, is dit namelijk niet nodig. U kunt dan ontheffing van de btw-plicht aanvragen. Dit is het geval bij de meeste huishoudens die energie opwekken via zonnepanelen. Het nadeel aan deze ontheffing is dat u helemaal geen btw kunt terugvragen. Ook het btw-bedrag dat bij de installatie is betaald, krijgt u dan dus niet terug.


Btw terugvragen: wij regelen het voor u

Schaft u zonnepanelen aan via Essent, dan regelen wij de btw-teruggave voor u. Onze servicepartner regelt uw btw-teruggave samen met fiscale specialisten helemaal gratis, terwijl u bij andere bedrijven vaak wel 200 euro betaalt. Vraag gerust een adviesgesprek aan voor zonnepanelen, dan vertellen wij u alles wat u wilt weten over onze btw-teruggaveservice.


Wilt u zonnepanelen? Check uw dak