Gas is een brandstof die al heel lang wordt gebruikt voor het verwarmen van huizen, water en eten. Er wordt gekookt op gas, het warme water voor de douche krijgt u dankzij gas en een lekkere warme radiator wordt ook verzorgd door gas. Er zijn diverse gasproducten met bijbehorende prijzenwaar u als consument uit kunt kiezen.


CO2-compensatie

Aardgas voor de Nederlandse markt wordt vooral gewonnen in Groningen. Dit aardgas wordt rechtstreeks over de verschillende huishoudens verdeeld, zodat u geniet van een behaaglijk huis. U kunt bij het afsluiten van een energiecontract met gas ervoor kiezen dat wij als energieleverancier de CO2-uitstoot, die bij het winnen en verbranden van gas vrijkomt, compenseren. U betaalt dan een iets hogere gasprijs, maar het energiebedrijf zorgt dan voor CO2-compensatie, zoals het planten van bomen of investeringen in de ontwikkeling van groen gas. Dit biogas kan namelijk nog wel wat investeringen gebruiken. Ondertussen geniet u voor een goede prijs van het beste gas voor uw woning.


Alleen gas of stroom met gas

Het is mogelijk om voor gas een andere energieleverancier te kiezen dan voor stroom. Toch is het aan te raden om beide vormen van energie onder te brengen bij een energiemaatschappij. Het is namelijk mogelijk om een korting te krijgen wanneer u gas en stroom afneemt in een contract. U bent altijd vrij om te bepalen wat u zelf wilt.