Energie vergelijken is een goede manier om te kijken of u nog van het beste aanbod profiteert. De energieprijzen verschillen per energieleverancier, waardoor het vaak interessant is om over te stappen naar een andere energieleverancier. Het is mogelijk om veel geld te besparen en daarbij een aantrekkelijke welkomstpremie te ontvangen. Op internet is het tegenwoordig gemakkelijk om de tarieven en aanbiedingen van de verschillende energieleveranciers in Nederland met elkaar te vergelijken.


Energie vergelijken is besparen op de energiekosten

Mensen die energie vergelijken, kunnen veel geld besparen. Deze besparing kan oplopen tot wel honderden euro’s per jaar, doordat nieuwe klanten vaak profiteren van speciale welkomstacties. Deze acties lopen uiteen van geldbedragen, zeer scherpe energietarieven of aantrekkelijke cadeaus. De meeste energievergelijkers geven bij het energie vergelijken de goedkoopste energieleveranciers aan, waarna u het aanbod vergelijkt met uw huidige energiecontract.


Wilt u overstappen van energieleverancier?

Bent u benieuwd naar uw persoonlijke energie-aanbod? Vul dan de postcodecheck in en bekijk direct welk energiecontract voor u het gunstigst is. Of neem een kijkje bij onze scherpe stroom en gas aanbiedingen! Overstappen naar Essent is heel eenvoudig en met een paar klikken geregeld. Kiest u voor Essent, dan kiest u automatisch voor groene stroom – zonder meer te betalen.

Doe de postcodecheck

Overstappen van energieleverancier

De energietarieven zijn niet overal hetzelfde. Omdat veel mensen zich er niet bewust van zijn dat andere energieleveranciers mogelijk voordeliger zijn, wordt er niet overgestapt. Sinds in 2014 de energiemarkt geliberaliseerd is, mogen energieleveranciers zelf de prijzen van stroom en gas bepalen. Deze verschillen kunnen enorm oplopen. Overstappen van energieleverancier na het energie vergelijken is erg gemakkelijk. U vult een formulier in, waarna uw nieuw gekozen energieleverancier de gehele overstap voor u regelt. Er is vrijwel geen actie van uw kant nodig en u zit gegarandeerd geen moment zonder elektriciteit of gas.


Wanneer energie vergelijken?

Het beste moment om energie te vergelijken hangt vooral af van de resterende looptijd van uw huidige energiecontract. Als u een contract heeft met een onbepaalde looptijd, dan is het vrijwel altijd mogelijk om een overstap direct in gang te zetten. Meestal geldt daarbij een opzegtermijn van één maand. Als de looptijd van uw contract nog niet voorbij is, dan is overstappen nog steeds mogelijk, maar krijgt u misschien te maken met een overstapboete. In de praktijk vallen deze boetes mee en biedt uw nieuwe energieleverancier soms zelfs aan om de boete voor u te betalen. Bekijk de voorwaarden in uw huidige energiecontract en informeer bij uw gewenste energieleverancier. Dus ook al loopt uw huidige energiecontract voor bepaalde tijd nog, dat betekent niet dat u het niet mag opzeggen.


Energie vergelijken: benader uw eigen energieleverancier

Heeft u bij het energie vergelijken een zeer aantrekkelijk aanbod gevonden? Neem dan eventueel ook eerst contact op met uw huidige energieleverancier. Zij willen u immers graag als klant behouden en zijn mogelijk bereid om het aanbod van de andere energieleverancier te matchen of u een ander passend aanbod te doen. Hoe dan ook loont het de moeite om elk jaar of na afloop van uw energiecontract energie te vergelijken en over te stappen als u een interessant aanbod vindt.