De voordelen van een
smart home thermostaat

Steeds meer huishoudens hebben tegenwoordig een smart home thermostaat zoals de Nest Learning Thermostat™ of een slimme thermostaat van Honeywell. Dat wil niet zeggen dat mensen hun nog werkende traditionele thermostaat vervangen door een smart home thermostaat. Maar als de oude het begeeft, ligt het bij het huidige aanbod voor de hand om vanwege de bijkomende voordelen over te stappen op een smart home thermostaat.

Wat is een smart home thermostaat?

Een smart home thermostaat is in de eerste plaats gewoon een thermostaat. U gebruikt hem om een behaaglijke temperatuur in huis in te stellen. Maar een smart home thermostaat is ook een goed voorbeeld van wat er allemaal in een smart home mogelijk is. Een smart home is een huis dat "meedenkt" om uw leven comfortabel te maken. Een smart home thermostaat "denkt mee" over de gewenste temperatuur en helpt u met energie besparen.

Hoe maakt een smart home thermostaat uw huis comfortabeler?

Een smart home thermostaat helpt u om op elk moment van de dag de juiste temperatuur in te stellen. Zo hoeft u de Nest Learning Thermostat - slechts een paar keer met de hand in te stellen. Het apparaat "leert" vervolgens wat uw dagritme is en stelt al snel zelf de temperatuur in volgens het patroon dat u gewend bent. Een ander voordeel van de smart home thermostaat is dat u hem kan bedienen met een app. Zo zet u de verwarming alvast een graadje hoger als u nog onderweg bent. Dan is het huis lekker warm als u thuiskomt. Wilt u op zondag lekker met het hele gezin ontbijten in een warm huis? De smart home thermostaat zet de verwarming hoger tegen de tijd dat de wekker gaat.

Hoe bespaart u energie met een smart home thermostaat?

Een smart home thermostaat helpt u op verschillende manieren om energie te besparen. Door de energie efficiënt te gebruiken, bespaart u moeiteloos op uw energierekening. Een smart home thermostaat helpt u op de volgende manieren:

  • Met een smart home thermostaat vergeet u nooit meer om 's avonds de verwarming lager te zetten. Dat doet de thermostaat immers zelf.
  • De smart home thermostaat is veelal verbonden met een bewegingssensor. Hij "weet" dan of er iemand in huis is. Is het huis leeg, dan zet de smart home thermostaat automatisch de verwarming lager om energie te besparen.
  • De smart home thermostaat leert uw stookgedrag kennen. Zo hebt u geen gedoe meer met het juist instellen van de temperatuur.