Smart home control
met een app

Als u slimme producten in huis haalt, moet u die vaak met een app installeren en bedienen. Waarom is dat eigenlijk? En wat zijn de voordelen van smart home control met een app?

Het gemak van smart home control

Uw slimme producten op afstand bedienen is niet alleen leuk, maar ook reuze handig. Stel, u hebt na een drukke dag eindelijk het huis afgesloten en de vaatwasser aangezet. Moe maar voldaan gaat u naar bed, heerlijk onder de warme dekens om van uw welverdiende rust te genieten. Uitgerekend op dat moment realiseert u zich dat u vergeten bent de lichten beneden uit te doen. Geen nood. U strekt uw arm uit naar het nachtkastje, pakt de telefoon en schakelt met uw smart home control app de lampen alsnog uit. Mm, lekker slapen...

Waar is een smart home app voor nodig?

Het idee van een smart home is dat zogenaamde slimme producten met u en met elkaar samenwerken om bijvoorbeeld uw huis comfortabeler en veiliger te maken. U hoeft ze dus niet te bedienen met ouderwetse knoppen en schakelaars op de smart home apparaten zelf, al kan dat in veel gevallen nog wel.

Smart home control doet u met uw telefoon. Met een smart home app zoals de Essent Thuis App bedient u gemakkelijk uw slimme producten op afstand. Afhankelijk van welke smart home app u gebruikt, kunt u er bijvoorbeeld inzicht mee krijgen in uw verbruik of instellen hoe verschillende slimme apparaten met elkaar moeten samenwerken.

Waarvoor dient de app die bij een slim product geleverd wordt?

Er bestaan smart home control apps die met verschillende slimme producten kunnen samenwerken, maar meestal wordt bij de slimme producten zelf ook een app op maat geleverd. Vaak moet u een aantal zaken eenmalig instellen voordat uw nieuwe slimme product echt deel uitmaakt van uw smart home. Dat gaat het beste met de meegeleverde app. U hoeft dan geen stapels handleidingen door te nemen, maar de app gidst u door de installatieprocedure. Komt u er toch niet helemaal uit? Dan neemt u heel eenvoudig contact op met de leverancier. U hebt immers de telefoon al in uw hand!

Waarvoor dient de smart home control app die al op de telefoon zit?

Behalve de apps die gespecialiseerd zijn in de slimme producten waar ze bij worden meegeleverd, bestaan er ook algemene smart home apps die met allerlei verschillende slimme producten kunnen samenwerken. Als de installatie achter de rug is, loont het om met zo'n algemene smart home control app verder te gaan. Op veel telefoons zit standaard al een smart home control app zoals Apple home of Samsung smart home. Met een beetje geluk ziet u hier al uw slimme producten overzichtelijk bij elkaar. Voegt u op een later moment slimme producten toe aan uw smart home, dan bedient u deze ook gemakkelijk in dezelfde app. U kunt de individuele smart home apps dan dus links laten liggen.