Voel je thuis in je eigen huis

Thuiskomen, voor veel Nederlanders het fijnste moment van de dag. Ons huis is de plek waar we ons het meest comfortabel voelen. Tenminste… Zo lang het huis een aangename temperatuur heeft, opgeruimd is en er geen overlast is van vervelende huisgenoten of buren. Deze zaken staan bij meer de helft van de Nederlanders in de top drie van woonergernissen. Om bij te dragen aan het woonplezier riep Essent de Comfort Challenge in het leven.


Een comfortabel thuis

Woonplezier hangt voor de meeste mensen samen met een schoon en opgeruimd huis, met een prettig interieur en fijne huisgenoten. De top drie van woonergernissen is daar bijna het tegenovergestelde van: ruim de helft van de Nederlanders ergert zich aan rommel, voorbijgangers die naar binnen gluren en een onaangename temperatuur.


Innovatie

Er komen steeds meer innovatieve producten op de markt die het comfort in huis verhogen. Denk bijvoorbeeld aan de Nest Thermostat E, een slimme thermostaat die de temperatuur onthoudt waar jij je het prettigst bij voelt en automatisch uitgaat als je weg bent. Of de Hue-ledverlichting van Philips, waarmee je via een app instelt wanneer je de lampen aan- of uitzet.


Comfort Challenge

Om bij te dragen aan een comfortabel thuis startte Essent onlangs een ontwerpwedstrijd: de Comfort Challenge. Creatieve talenten kunnen comfortverhogende oplossingen insturen waardoor mensen nog meer gaan genieten van hun huis. Zonder dat het energie kost - naast energiebesparing richt de Comfort Challenge zich namelijk ook op oplossingen waar je zélf energie van krijgt. Denk bijvoorbeeld aan gadgets die op een eenvoudige, betaalbare manier bijdragen aan een prettige verlichting in huis, veiligheid of een aangename temperatuur.


Uit de inzendingen worden vijf kandidaten geselecteerd die hun idee mogen uitwerken tot een prototype. De ideeën worden gepitcht voor een professionele jury. De winnaar krijgt 1.500 euro; de andere vier kandidaten ontvangen ieder 500 euro. Er is bovendien een publieksprijs ter waarde van 1.500 euro te verdienen. Kijk voor meer informatie en de wedstrijdvoorwaarden op www.comfortchallenge.nl.