Aanschaf en installatie van
smart home producten

In een smart home leeft u comfortabeler en veiliger, en bespaart u eenvoudig op uw energierekening. Alle reden dus om slimme producten in huis te halen. Veel mensen weten niet goed hoe ze dit moeten aanpakken. Wij helpen u op weg met de aanschaf en installatie van smart home producten.

Tips voor de aanschaf van smart home producten

De eenvoudigste manier om de voordelen van een smart home in huis te halen, is te beginnen met een startpakket slimme verwarming of slimme verlichting . Deze zijn eenvoudig te installeren. Zo hebt u direct plezier van uw kennismaking met een smart home. Wilt u verder gaan dan een kennismaking met smart home? Dan hebben wij de volgende tips voor u:

• Maak voor uzelf een lijst wat u met de inzet van slimme producten wilt bereiken. Denk daarbij ook aan toekomstige uitbreidingen, want niet alle smart home producten werken goed met elkaar samen.
  • Laat u goed informeren over de mogelijkheden en beperkingen van smart home producten. Het zou jammer zijn als uw smart home niet doet wat u ervan verwacht of als u mogelijkheden onbenut laat die voor u interessant zijn.
  • Laat u niet afschrikken door de prijs van smart home producten. Zie het als een investering in het gemak en de veiligheid die een smart home u oplevert. Bovendien leveren veel smart home producten op langere termijn een besparing op de energierekening op.

Tips voor de installatie van smart home producten

Bij de meeste smart home producten wordt een app meegeleverd. U start eenvoudig de app en volgt de aanwijzingen op het scherm. De installatie is eenmalig. Daarna bedient u alle smart home producten met een smart home control app zoals de Essent Thuis App. Komt u er toch niet helemaal uit? Neem dan contact op met de leverancier van het smart home product of roep de hulp in van een specialist.

Enkele toepassingen van slimme producten

Er zijn enorm veel slimme producten en er komen er steeds meer bij. Om een idee te geven:

• Met een slimme stekker zet u een apparaat op afstand aan of uit. Dat kan bijvoorbeeld uw huidige verlichting zijn als u nog geen slimme lampen wilt, maar ook het koffiezetapparaat dat u de vorige avond hebt klaargezet en dat u vanuit uw bed aanzet als u net wakker bent.
  • Met een slimme camera ziet u tijdens uw vakantie of thuis alles nog in orde is.
  • Met een slim deurslot kunt u de kinderen binnenlaten terwijl u zelf nog niet thuis bent, zonder dat u ze een sleutel meegeeft.
  • Een slimme robotstofzuiger houdt het huis vrij van de haren van uw huisdieren. Zonder dat u daar moeite voor hoeft te doen.