Staat er binnenkort een verhuizing op de planning? Dan bent u vast al begonnen met inpakken. Maar na het inpakken en verhuizen komt natuurlijk… het uitpakken! Hieronder vindt u slimme tips hoe u uw spullen zo efficiënt mogelijk een nieuwe plek kan geven.


1. Pak relevante dozen het eerst uit

Een slimme truc om uw nieuwe woning zo snel mogelijk ingericht te hebben, is door de meest relevante verhuisdozen het eerste uit te pakken. Pak alleen de spullen uit die u direct of binnen afzienbare tijd nodig denkt te hebben. Bijvoorbeeld pannen om te koken, uw dekbed en een paar setjes kleding. Immers: boeken, fotoalbums en campingspullen hebben een stuk minder haast.


2. De indeling van uw keukenkastjes

Het is handig om vooraf al te bepalen hoe u uw keukenkastjes wilt indelen. Dat scheelt u een hoop gepuzzel als u eenmaal begint met dozen uitpakken. Welk kastje is gemakkelijk te bereiken? Zet daar het servies in dat u vaak gebruikt. Keukenapparaten en pannen die u minder vaak nodig hebt, kunnen gerust op een wat lastigere plek liggen.


3. Zorg voor een comfortabele eerste nacht

Heeft u eenmaal uw bed in elkaar gezet? Zorg er dan voor dat uw dekbedden en linnengoed binnen handbereik zijn. Na een intensieve verhuisdag is er immers niets aangenamers dan snel in een fris bed te kruipen!


4. Maak vooraf een plattegrond

Een bank of boekenkast kan behoorlijk zwaar zijn. Liever wilt u uw meubels dus niet meerdere keren te hoeven versjouwen. Maak daarom voor de verhuizing alvast een plattegrond met een indeling van uw meubels, zodat u ze direct op de goede plaats kan neerzetten. Scheelt een hoop energie.


5. Speelgoed voor de kids

Heeft u jonge kinderen? Zij zullen zo’n grote verhuizing ongetwijfeld heel spannend vinden. Door in het nieuwe huis meteen een speelhoekje met hun eigen speelgoed in te richten, voelen ze zich waarschijnlijk snel thuis.