Gaat u verhuizen? Dan staat er een flinke klus te wachten: het inpakken van uw inboedel. Hoe pakt u dat het beste aan? Geen zorgen: met onze slimme tips voor inpakken is verhuizen een fluitje van een cent.


1. Begin op tijd

Door de jaren heeft u waarschijnlijk heel wat spullen verzameld. Begin daarom op tijd met inpakken. Als u iedere dag een paar dozen inpakt, voelt het niet als zo’n gigantische klus.


2. Pak uw servies in met uw linnengoed

Uw servies moet goed ingepakt worden. Wikkel uw servies in uw handdoeken of hoeslakens, om ervoor te zorgen dat ze niet breken tijdens de verhuizing. Uw linnengoed moeten toch mee, dus waarom moeilijk doen met noppenfolie of kranten, als het ook makkelijk kan?

Ook handig: sokken zijn het ideale inpakmateriaal om glazen, bekers en vazen in één stuk in uw nieuwe woning te krijgen.


3. Boeken in een rolkoffer

Heeft u een goedgevulde boekenkast? Een verhuisdoos gevuld met niets anders dan boeken is vaak veel te zwaar om te tillen. Door de boeken in een rolkoffer te doen, spaart u uw rug en kunt u vol energie verder gaan met verhuizen. Twee vliegen in één klap!


4. Bundel de schroeven

Als u uw meubels uit elkaar haalt, verzamel dan de schroeven en moertjes in een zakje. Plak dit met ducttape vast aan het gedemonteerde meubel. Zo voorkomt u dat u na de verhuizing veel tijd kwijt bent met het zoeken naar de bevestigingsmaterialen voordat u uw meubels weer in elkaar kunt zetten.


5. Schoonmaakartikelen als laatst

Meestal wilt u nog wel even met een schoonmaakdoekje door het huis gaan voordat de sleuteloverdracht plaatsvindt. Pak daarom schoonmaakartikelen als laatste in en hou een krukje achter de hand, zodat ook de hogere plekken kunt poetsen.


6. Bestemming van de verhuisdoos

Het is niet onwaarschijnlijk dat u tientallen verhuisdozen gevuld krijgt. Hoe weet u dan welke spullen in welke doos zitten? Schrijf op de verhuisdoos wat de inhoud van de doos is en in welke ruimte de doos moet worden uitgepakt, bijvoorbeeld de keuken of de slaapkamer. Scheelt een hoop sjouwwerk achteraf!


7. Tas voor de eerste dag

Er bestaat haast niets vervelenders dan na een drukke verhuisdag nog te moeten zoeken naar uw tandenborstel. Pak daarom een tas in met de spullen die u de eerste dagen nodig denkt te hebben. Denk aan: toiletartikelen, uw pyjama en het lievelingsspeelgoed van uw kinderen.


8. Gouden tip: neem niet alles mee!

De belangrijkste truc om uw verhuizing soepel te laten verlopen is eigenlijk heel simpel: neem niet te veel mee. Des te meer onnodige en ongebruikte spullen u alvast weg doet, des te minder u straks hoeft uit te pakken. Bedenk voor uw verhuizing dus al welke spullen u niet meer nodig heeft. Kringloopwinkels zijn er vaak heel blij mee.