Als het zomer is dan zijn we veel op pad. Lekker fietsen, wandelen, naar het terras en heerlijk een aantal dagen of weken weg. In de winter gaan veel mensen op wintersport of met de feestdagen in december een avondje naar vrienden of familie. Maar inbrekers slaan juist dan toe: uit cijfers van de politie blijkt dat juist in de wintermaanden tijdens de feestdagen 60% van alle inbraken plaatsvindt. Maar ook is het de tijd dat er vaker brand uitbreekt. Laat uw huis daarom veilig achter als u weg gaat met deze tips.


Doe ramen en deuren op slot

Het klinkt heel simpel, maar er zijn veel mensen die vergeten om de voordeur of balkondeur extra op slot te draaien voordat ze het huis verlaten. Doe ook alle ramen en zelfs bovenluikjes dicht, zodat inbrekers niet zomaar binnen kunnen komen. Heeft u een schuifpui? Zorg dan voor een goed slot op de deur en plaats een balk aan de binnenkant van de deur op de rails. Zo kan de deur van buitenaf niet worden opengeschoven.


Zorg voor goede buitenverlichting

Een inbreker wil niet gesnapt worden doordat het licht ineens aanspringt. Een lamp met bewegingsdetector in de achtertuin helpt daarom enorm als inbraakpreventie. Ook een goede lamp bij de voordeur schrikt eventuele inbrekers af.


Laat de indruk achter dat u thuis bent

Sluit de gordijnen niet of doe binnen een (schemer)lampje aan als u de gordijnen wel sluit. Zorg er ook voor dat de brievenbus niet uitpuilt; laat bijvoorbeeld uw buurman de post regelmatig uit de brievenbus halen. Ook een goed idee als u langer weg bent: laat uw gras maaien door een vriend of buurman. Zo wekt u de indruk dat u gewoon thuis bent, terwijl u lekker elders van uw vrije dag aan het genieten bent.


Zet het niet op social media

Heeft u een Instagram-, Facebook- of Twitter-account? Laat dan vooral niet weten dat u niet thuis bent. Vaak is een inbreker toch een bekende van u of een kennis. Doordat u met toeters en bellen laat weten dat u op vakantie bent of de feestdagen buiten de deur viert, geeft u inbrekers alle tijd in uw huis rond te neuzen.


Ruim gereedschap op uit de tuin

Een schepje of hark kan een inbreker aardig helpen om in uw huis te komen. Zorg daarom voordat u weggaat dat eventueel gereedschap netjes is opgeruimd en dat de schuur ook op slot zit. Want anders maakt u het een inbreker ook te gemakkelijk.


Buurtpreventie

Heeft uw buurt een buurtwacht of een gezamenlijke app? Laat dan weten dat u er niet bent, zodat anderen een oogje in het zeil kunnen houden. Bent u op vakantie, vraag dan of iemand op uw huis wil passen en uw post opruimt. Dit wekt de indruk dat u gewoon thuis bent.


Brandpreventie

Ook niet onbelangrijk deze dagen is een goede rookmelder met eventuele koolmonoxidemelder. Doordat de cv-ketel harder werkt of de haard aan is geweest kunnen er natuurlijk ongelukjes ontstaan. Ook wanneer u niet thuis bent. De Nest Protect is meer dan alleen een rookmelder. Als er wat is, stuurt deze namelijk een berichtje naar uw mobiel, zodat u precies weet wat er aan de hand is in huis en van afstand hulp kunt inschakelen. Zo kunt u allerlei problemen snel oplossen voordat het uit de hand loopt. Speciaal voor onze klanten bieden wij de Nest Protect aan, zodat u uw huis ook kunt beveiligen en optimaal geniet van de feestdagen of een winterse vakantie in de sneeuw.


Uw eigen huis beveiligen?

Met het WoonVeilig Alarmsysteem gaat u altijd met een veilig gevoel van huis, omdat u weet dat thuis alles in orde is. Bij onraad krijgen u en uw buren meteen een alarmmelding. Wel zo veilig!