Isolatieweetjes: wat u moet weten over isoleren

Isoleren is heel belangrijk voor uw woning. Een goed geïsoleerde woning zorgt er namelijk voor dat er geen warmte uit uw huis kan ontsnappen. Zo hoeft u de verwarming op koude dagen niet onnodig hoger te draaien. Dat scheelt in de stookkosten en is beter voor het milieu. Maar wist u dat een goede isolatie er ook in de zomermaanden voor zorgt dat uw huis wat koeler blijft? En zo zijn er nog meer leuke isolatieweetjes.


Verschillende soorten isolatie

Wist u dat u uw woning op verschillende manieren kunt isoleren? Zo bestaat er dakisolatie, vloerisolatie en spouwmuurisolatie. Ook is er nog isolatieglas, zodat er langs de ramen geen warmte ontsnapt. En wat dacht u van kruipruimte-isolatie?


Subsidie

Wist u dat het mogelijk is om subsidie op isolatie te krijgen? Het besparen van energie is een belangrijk punt op de agenda van de overheid. Daarom helpen ze u graag mee uw woning zo energiezuinig mogelijk te maken. Wat de mogelijkheden zijn voor subsidie vindt u op energiesubsidiewijzer.nl.


Snel terugverdiend

Het aanbrengen van isolatie aan uw woning is een hele investering – ook met subsidie. Maar wist u dat u de kosten er al tussen de drie tot vijf jaar uit heeft? Dat is best snel terugverdiend. U verdient de investering zo snel terug, doordat uw woning energiezuiniger is. U zult zien dat u minder energie hoeft te verbruiken om te genieten van een warme woning.


Nieuw energielabel

Wist u dat u na het laten aanbrengen van isolatie u uw woning een nieuw energielabel kunt laten aanmeten? Hoe beter het energielabel van uw woning (A, A+ of A++), des te meer waard is deze. Na goedkeuring is dit label 10 jaar geldig.


Gratis adviesgesprek

Voordat u tot isoleren overgaat, is het verstandig een adviesgesprek aan te vragen bij uw energiemaatschappij. Wist u dat energiemaatschappijen u graag helpen bij het isoleren van uw woning? Vraag eens zo'n gratis adviesgesprek bij ons aan en wij komen bij u thuis om de mogelijkheden met u door te spreken.