Is uw huis klaar voor de liefde?

Of u nu net uw nieuwe liefde bent tegen gekomen, al jaren samen bent of Valentijnsdag met uw liefste huisgenoten viert: het is altijd gezellig om tijd samen door te brengen. En waar kan dat nu beter dan in uw eigen huis? Met deze valentijnsideeën creëert u de juiste romantische sfeer en laat u zien dat u echt aan álles heeft gedacht. Succes!

1. Apparaten uit

Richt uw aandacht volledig op elkaar en zet de televisie, uw telefoon en andere gadgets die kunnen afleiden uit. Hoe heerlijk het ook kan zijn om samen op de bank te hangen en een filmpje te kijken: het draagt niet bij aan een 'goed gesprek'.

2. Sfeerverlichting aan

Dineren in tl-licht zorgt niet echt voor een romantische sfeer. Dim felle lampen, zet uw sfeerverlichting aan en brand een paar kaarsjes. U bespaart energie én het is meteen gezelliger!

3. Opgeruimd staat netjes

Zowel mannen als vrouwen vinden rommel en rondslingerende spullen storend. Zorg op Valentijnsdag dus voor een fris en opgeruimd huis, zodat jullie beide kunnen relaxen.

4. Een bloemetje

Ze ruiken niet alleen lekker, het is ook een heel romantisch gebaar. Ook één grote bloem kan al erg romantisch zijn.

5. Romantische aankleding

Zorg voor wat romantische accenten door bijvoorbeeld zachte kussens of een mooie deken op de bank te leggen. Wilt u echt indruk maken? Zet dan snoepjes in hartvorm neer en zorg voor rood- en rozetinten in uw decoratie. Met gekleurde vazen, kaarsjes en eten bijvoorbeeld.

6. Daar krijgt u het warm van

Niemand houdt van een koud huis. Zorg dus dat u de verwarming op een aangename temperatuur hebt staan. Of kruip lekker met z’n tweeën onder een dekentje: romantisch én lekker warm.

7. Muziek als sfeermaker

Natuurlijk mag de muziek niet ontbreken tijdens een Valentijnsdate. Herkenbare zwijmeltunes zijn de perfecte basis voor een knusse avond.

8. Hmm dat ruikt lekker

U, het eten en uw huis! Als het gezellig ruikt, dan voelt de kamer ook direct warmer. Doe zelf een lekker luchtje op en verspreid een aangename geur door de kamer. Met geurkaarsjes bijvoorbeeld.

9. Liefde gaat door de maag

Een romantisch diner of lekkere snacks zijn dan ook onmisbaar, met liefde en passie klaargemaakt natuurlijk. En wat dacht u van een chocoladefondue met aardbeien en marshmallows? Jullie avond kan niet meer stuk!

10. Speciale drankjes

Haal een fles speciale wijn of champagne in huis. Heeft u nog tijd over? Wees dan creatief en mix zelf een heerlijke cocktail in elkaar. In romantisch rood of roze natuurlijk.

11. Mooi gedekte tafel

Haal uw mooiste wijnglazen tevoorschijn, leg servetten neer en zet wat kaarsen op tafel. u dekt vast niet iedere dag de tafel zo mooi, dus dit maakt de avond meteen speciaal.

11. Voor het ultieme Valentijnsgebaar...

Schrijft u een lief briefje en hangt u dit op de koelkast!

Meer lezen?

Terug naar alle blogs