Raad van Kinderen op bezoek bij Essent

Slimme en verrassende oplossingen bedenken: laat dát maar aan kinderen over. Daarom denkt een heuse Raad van Kinderen momenteel mee met Essent over de overgang naar een duurzame energievoorziening. De Raad van Kinderen bestaat uit leerlingen van basisschool Wittering.nl uit Rosmalen. Begin februari werd de raad officieel geïnstalleerd.

Levendige discussie
Op 21 april was het tijd voor een bedrijfsbezoek op het hoofdkantoor van Essent. De jeugdige raadsleden gingen onder meer in gesprek met Maarten Moolhuysen, directeur Retail Strategie, en Vincent van Laar, Head of Channel & Partner Development. Dat leverde leuke en levendige discussies op waar iedereen veel energie uit haalde. De kinderen hadden goede vragen voorbereid. Zo vroegen ze zich af wat Essent nú al doet om mensen aan te sporen tot energiebesparing. Maar de discussie leverde ook veel spontane vragen op. Kun je bijvoorbeeld niet gewoon op elk huis een windmolen neerzetten?

Van het bedrijfsbezoek op 21 april maakten we een kort videoverslag:


Advies presenteren en dialoog
Momenteel zijn de kinderen druk aan de slag met het opstellen van een advies. Eind deze maand is het dan tijd voor de volgende stap. Op 24 mei gaat de Raad van Kinderen in dialoog met de Raad van Bestuur en directie van Essent. Dit doen zij onder leiding van prinses Laurentien, oprichter en directeur van de Missing Chapter Foundation, de initiatiefnemer van de Raad van Kinderen.

Meer lezen?

Terug naar alle blogs