Zo wordt uw huis meer waard

Een nieuwe keuken, een dakkapel op zolder of zonnepanelen op het dak. Veel mensen willen hun huis verbouwen, met als doel: het huis in waarde vermeerderen. Handig als u uw huis wilt verkopen. Maar ook als u van plan bent er nog een tijdje te blijven wonen. 

  • Woonoppervak vergroten

    Vooral de woonruimte vergroten, vermeerdert de waarde. Want kopers kijken vaak eerst naar het woonoppervlak, aldus een makelaar op de website Gewoonovergeld.nl. Dus uw kelder of uw rommelzolder veranderen in een logeerkamer, is meestal een goed idee. Net als van 1 slaapkamer, 2 slaapkamers maken. 

  • Woonoppervak vergroten

Comfort verhogen

Keukens en badkamers zijn vaak erg smaakgevoelig. Maar als het een duidelijke verbetering is ten opzichte van nu, dan kan een verbouwing zeker lonen. Vooral gemakken in de keuken zijn gewild. Zoals een kokende waterkraan, greeploze kastjes en ingebouwde apparatuur. Of een kookeiland. En denk bij de badkamer aan een extra wastafel of regendouche. 

Nette afwerking

Niet alleen grote verbouwingen, ook de afwerking creëert waarde. Denk daarbij aan een nette (houten) vloer, het buitenschilderwerk, stucwerk, ingebouwde kasten, keurige plinten of een afgewerkt plafond. Verder kunt u de vlizotrap vervangen door een vaste trap naar zolder. 

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een interessante investering voor mensen met een eigen huis. Ze leveren duurzame stroom en daarmee bespaart u geld. De prijs is de afgelopen 5 jaar met een kwart afgenomen. De populairste zonnepanelen zetten 14 tot 18% van het zonlicht dat er op valt om in elektriciteit. Bovendien blijkt volgens Milieu Centraal dat kopers een huis met zonnepanelen aantrekkelijker vinden dan een huis zonder. 

Niet alleen zonnepanelen dragen bij een duurzaam huis, denk ook eens aan isolatie, dubbel glas of een zuinige CV-ketel.

Lees de tips bij de aankoop van zonnepanelen.

  • Tip: bereken de meerwaarde
  • Tip: bereken de meerwaarde

    Op de website www.verbouwkosten.com/meerwaarde-verbouwen staat een handige verbouwtool. Daarmee kunt u een stappenplan maken. 

    Wilt u meer zekerheid over de waardevermeerdering na uw verbouwing? Vraag een makelaar of taxateur uit de buurt om advies. Zij kennen de trends, hebben verstand van de markt en weten waar potentiële kopers op letten. En raadpleeg een financieel adviseur over de kosten. 

Terug naar Home