Zo wordt uw diner een daverend succes

Komen er vrienden of familie eten? Gezellig! Wat is er nou leuker dan uw gasten verrassen met een origineel diner waar zij daarna nog een tijd over napraten? Dat hoeft geen stressproject te worden. Integendeel. Zonder in de keuken te stressen maakt u er een ontspannen etentje van. 

Het menu bedenken

Als er bezoek komt, is natuurlijk de grootste vraag: "Wat gaan we eten?" Houdt u rekening met ieders wensen en allergieën? Zorgt u voor genoeg keuze? Als er kinderen bij zijn, hoe houdt u het dan voor hen leuk? Wat krijgen zij te eten? Het ligt voor de hand, maar bedenk waarmee u uw gasten wilt verwennen. Gelukkig zijn er genoeg foodblogs waar u tips kunt vinden voor de meest uiteenlopende recepten. Glutenvrij, lactosevrij, suikervrij. Maar ook snelle gerechten, alleen uit de oven of juist uitgebreide varianten. Kiest u voor een 7-gangen-menu of gaat u liever gourmetten? 

Dit zijn onze 5 favoriete foodblogs:

Tip! Laat iedereen meekoken

Maar het is misschien zelfs leuker om alle gasten zelf iets te laten meenemen. Oom Joop zorgt voor hartige taartjes, tante Eva voor een salade, nicht Isabel voor Gazpacho en broer Pieter voor het toetje. Als iedereen een gang verzorgt, zitten jullie lekker lang aan tafel en voelt iedereen zich verantwoordelijk voor een geslaagd diner. Daarbij kunt u de gasten gerust een thema meegeven. 

  • Vooraf proeven en testen

    Zoals met zoveel dingen, is ook hier de voorpret voor de kok de leukste fase van de voorbereidingen. Stel u open voor nieuwe ervaringen en ga op onderzoek uit. Probeer eens een recept uit een kookboek. En ga dan eens kijken wat anderen ervan bakken. Ga eens uiteten in een exotisch restaurantje, al bestelt u maar een enkel gerecht. U kunt ook uw vrienden eens vragen wat voor lekkers zij de afgelopen tijd hebben gemaakt. Dat probeert u dan zelf eens uit, in uw eigen keuken.

  • Maak gerechten al eerder klaar

    Probeer zo veel mogelijk gerechten al vooraf te maken, zodat u het eten alleen maar even hoeft op te warmen als het bezoek er is. Zo kunt u lekker bijpraten, en hoeft u niet uren in de keuken te staan. Kies bijvoorbeeld voor soep als voorafje. En serveer een taart van de bakker of ijs toe. Dat scheelt alweer twee gangen.  

Stoelendans organiseren

Iedereen ploft ergens neer. Dat werkt vaak goed. Maar het is ook leuk om na iedere gang van plek te wisselen, zodat alle gasten aan het eind van het diner naast diverse tafelgenoten hebben gezeten. Dat zorgt op een natuurlijke manier voor afwisseling in de gesprekken. 

Terug naar Home