Zo voorkomt u verhuisstress

Gefeliciteerd, u gaat verhuizen. U kijkt vast al uit naar het moment dat u helemaal ontspannen op de bank van uw nieuwe woning zit. Voordat het zover is heeft u eerst nog een klusje te klaren: de verhuizing zelf. Er zijn maar weinig mensen  die dit gedeelte echt leuk vinden. In de stress top 10 staat verhuizen zelfs op de 2e plaats. Gelukkig kunt u de verhuisstress wél flink verminderen. Hoe? Dit zijn de top 7 tips van professionele verhuishulpen.

  • Tip 1 - bereid u goed voor

    Maak een planning en een checklist. Zo weet u zeker dat u niets vergeet. Dat geeft rust. Op internet zijn trouwens voorbeelden van planners en checklists te vinden. Als u een professionele verhuizer inschakelt, vraag dan meerdere offertes aan. Dan weet u zeker dat u niet te veel betaalt.

  • Tip 2 - schrijf alles op

    Hang een groot vel papier op in de woonkamer of keuken of draag een bloknootje bij u. Wat u opschrijft, hoeft u niet meer te onthouden. Dat staat op papier, het zit niet meer in uw hoofd.  

Tip 3 - doe de vervelendste dingen 't eerst

Voor veel mensen betekent dat: het omzetten van abonnementen voor water, energie en telecom. Regel die dingen zo vroeg mogelijk. Dat geeft uzelf de tijd om de aanbieders te selecteren die het beste bij u past. 

Tip 4 - ruim uw oude huis op

Wat u nu weggeeft of weggooit, hoeft u straks niet meer te verhuizen. Opruimen is leuk om te doen en het ontstresst. Opgeruimd staat netjes!

Tip 5 - zorg goed voor uzelf

Luister naar fijne muziek, eet lekker, drink genoeg water. Neem door de dag heen af en toe een kwartiertje de tijd om helemaal niets te doen of om lekker te lezen. Creëer hiervoor in een van de kamers van je nieuwe huis je eigen hyggekrog. En vraag om hulp, want u hoeft niet alles alleen te doen. Vrienden en familie schieten u graag te hulp. Als u het maar vraagt. 

Tip 6 - neem er de tijd voor

Sommige mensen hebben meer aanleg voor stress dan andere. Alles perfect willen doen helpt bijvoorbeeld niet. Stress ontstaat wanneer u te veel aan uw hoofd heeft. Wat als u zich alleen maar bezig hoeft te houden met 1 ding? Precies. Dus: neem 2 weken vrij, veeg uw agenda schoon en besteed die tijd helemaal aan de verhuizing. 

Tip 7 - zorg voor goede catering op de verhuisdag

Zorg voor lekkere dingetjes om te eten en te drinken. Schep de sfeer van een picknick, dat vindt iedereen gezellig. Beter nog: vraag een goede vriend(in) om uw catering te regelen. U kent vast wel iemand die het leuk vindt om te doen. En ga na afloop lekker ergens eten met z'n allen. 

Tip van Essent

Met deze checklist vergeet u niets!
Download de voor-u-verhuist-checker

Succes & plezier met uw verhuizing!

Terug naar Home