Weg met slapeloze nachten!

 • Heeft u 5 koppen koffie nodig om op te starten? Beginnen uw wallen permanente vorm aan te nemen? Overweegt u stiekem een powernap op het toilet? Dan snakt u waarschijnlijk naar een goede nachtrust. Deze tips helpen u om de slaap beter te vatten. Welterusten!  

 • Geeuwend achter de laptop
 • Blauwe muren

  Uit onderzoek blijkt dat we beter slapen in een blauwe slaapkamer. Wordt u niet heel blij van de gedachte aan blauwe muren? Ga dan voor blauwe accessoires. Een blauwe kast of blauw dekbedovertrek is wellicht al voldoende om u tot rust te brengen. 

 • Weinig licht

  Wanneer uw slaapkamer te licht is, valt u moeilijker in slaap. Goede raamverduistering is dan ook een must. Leest u graag in bed? Kies dan voor een leeslampje dat weinig licht geeft, zodat uw lichaam zich klaar kan maken voor de nacht.

 • Ademend beddengoed

  Wordt u geregeld klam wakker? Kijk dan eens naar uw beddengoed. Synthetische materialen als polyester en nylon houden uw lichaamswarmte vast. Vaak slaapt u fijner onder een ademende stof. Kies bijvoorbeeld voor katoen, linnen of zijde.

 • Goed kussen

  Wie voldoende uur geslapen heeft maar toch gebroken wakker wordt, moet wellicht een ander kussen aanschaffen. Een ‘buikslaper’ heeft een ander kussen nodig dan een ‘zijslaper’. Laat u daarom adviseren in een beddenwinkel. 

 • Voldoende ventilatie

  Ook in de winter is het belangrijk om in een goed geventileerde slaapkamer te slapen. Zet het raam op een kiertje of schuif de ventilatieroosters open. Wordt het te koud? Ventileer dan in elk geval overdag uw slaapkamer goed. 

 • Verwarming uit

  Het lijkt lekker met de verwarming aan slapen, maar het tegendeel is waar. Door de droge lucht krijgt u sneller hoofdpijn. Zet daarom ’s nachts altijd de verwarming uit. U zult zien; u wordt veel frisser wakker. 

Lichte maaltijd

Een zware, vette maaltijd in de avond is niet bevorderlijk voor uw nachtrust. Doordat uw spijsvertering hard moet werken, gaat uw lichaamstemperatuur omhoog en slaapt u minder goed. Kies daarom zo veel mogelijk voor gezonde, lichte maaltijden. Eet ook niet te laat.

 • Geen alcohol

  Met een ‘slaapmutsje’ valt u waarschijnlijk sneller in slaap. Toch is het niet aan te raden. Door de alcohol onderdrukt u de diepe slaap en rust u minder goed uit. Ook wordt u sneller wakker wanneer de alcohol is uitgewerkt. 

 • Regelmatige slaaptijden

  Het is heel aanlokkelijk om in het weekend een gat in de dag te slapen, maar slim is het niet. Door steeds op andere tijden op te staan, raakt uw interne klok ontregeld. Probeer dus zo veel mogelijk vaste tijden aan te houden. Hierdoor valt u makkelijker in slaap én staat u makkelijker op.

Sporten

Door elke dag 20 tot 30 minuten te sporten, kunt u uw slaapkwaliteit verbeteren. Heeft u geen zin om naar de sportschool te gaan? Ook thuis kunt u zich in het zweet werken. Kijk wel even goed naar het tijdstip. Indien sporten u energie geeft, is een ochtendsessie aan te raden. Wordt u juist rozig van een stevige work-out? Sport dan in de avond.

Terug naar Home