Waar hoort welke plant?

Planten in huis zijn decoratief, gezond en goed voor de luchtkwaliteit in huis. Maar waar komt welke plant het best tot zijn recht? Specialist Herco geeft tips. 

Misschien vindt u een plant wel leuk in huis, maar heeft u de ervaring dat planten niet lang leven. Of weet u niet goed op welke plek u de plant het beste kunt neerzetten. Daarom staan hier 3 planten per ruimte, uitgezocht door Herco van Beleving / Bloem / Sier / Kunst uit Soest.

  3 planten op donkere plekken

  Planten hebben toch licht, water en liefde nodig om te groeien? Niet alle planten doen het goed in lichte kamers. Deze 3 planten kunt u prima neerzetten op een donkere plek.

  Rhapis Excelsa
  Herco: “Deze plant is helemaal happy op donkere plekken. Hij houdt van warme, vochtige lucht en heeft een maar klein beetje daglicht nodig. Geef hem ook niet te veel water.” 

  Zamioculcas zamiifolia
  Herco: “Deze plant is ideaal voor plekken zonder direct zonlicht. Ook deze plant doet het prima met weinig water.” 

  Flamingoplant
  Herco: “Deze plant bestaat in diverse formaten en kleuren. Hij heeft weinig licht nodig om te bloeien.”

   • 3 slaapkamerplanten

    Snakt u naar een goede nachtrust? Planten kunnen daar positief aan bijdragen. 

    Aloe Vera
    Herco: “Aloe vera geeft ’s nachts zuurstof. Dat helpt tegen slapeloosheid en bevordert een diepere slaap. Aloe Vera vraagt weinig onderhoud en kan makkelijk gestekt worden.”

   • 3 slaapkamerplanten

   Sansevieria
   Herco: “Deze plant is ideaal voor slaapkamers. Want de plant zuivert de lucht in de nacht. De sansevieria is bijna onsterfelijk, maar u moet hem niet te veel water geven.” 

   Hedera helix
   Herco: “Engelse klimop doet het bijna overal goed. En draagt bij aan de luchtkwaliteit in huis. Een interessante plant voor mensen die last hebben van hun luchtwegen. Wel af en toe onder de douche zitten, want deze plant houdt veel stof vast.”

   3 badkamerplanten

   Misschien denkt u niet meteen aan planten voor uw badkamer, toch is dat een goed idee. Ze helpen de lucht te zuiveren na het douchen en badderen. Ook kan een plant in de badkamer bijdragen aan het spa-gevoel.

   Tillantia
   Herco: “Deze plant leeft van de luchtvochtigheid. Hij groeit normaal in tropische bomen op Jamaica.”

   Lepelplant
   Herco: “De lepelplant zuivert de lucht en houdt van een vochtig klimaat.”

   Bromelia
   Herco: “Bij deze plant mag altijd een laagje water blijven staan tussen het rozetblad. Erg charmant in de badkamer!”

    Planten in de vensterbank

    De vensterbank is een populaire plek om planten neer te zetten. Er zijn echter wel een aantal dingen waar u op moet letten om zo lang mogelijk van uw planten te genieten.
    • Ventileer uw huis goed. Zo voorkomt u dat planten niet genoeg zuurstof krijgen, omdat de ramen beslaan. 
    • Kies planten uit op de hoeveelheid zon die ze krijgen. Een vensterbank op het oosten heeft bijvoorbeeld voornamelijk in de ochtend zon. Een vensterbank op het zuiden juist de hele dag. Een plant moet daar wel tegen kunnen.
    • Kijk naar de bladerkleur en bladerdikte van de plant. Planten met dikke en donkergroene bladeren kunnen doorgaans goed tegen plaatsen met minder licht. Planten met lichte, dunne bladeren prefereren veelal een zonniger plaatsje in huis.

    Terug naar Home