Vakantie? Tijd voor klusjes in huis!

Schoolvakanties zijn vaak erg leuk. Gezellig naar de nieuwste Disney-film gaan. Of naar de speeltuin. Naast leuke dingen doen, leent de vakantie zich uitstekend voor het uitvoeren van kleine klusjes in huis. Wij zetten zes ideale ‘vakantieklusjes’ op een rij.

Kledingkast uitzoeken

Precies wanneer u aan de late kant bent, kunt u die ene trui of blouse niet vinden. Een bekende ergernis? Wanneer u uw kledingkast regelmatig uitzoekt, houdt u de boel overzichtelijk en heeft u uw outfit zo bij elkaar. Bovendien kunt u anderen blij maken met de kleding die u wegdoet. Gooi het bijvoorbeeld in een kledingbak of geef kledingstukken weg aan familie en vrienden. 

  Tip!

  Organiseer een kledingruil. Sommige kleding is nog te leuk om weg te doen of zomaar weg te geven. Maar u draagt het ook niet meer. Herkenbaar? Organiseer dan een kledingruil: u maakt iemand anders blij met uw kleding en het is een leuke manier om zelf aan nieuwe kleding te komen. Daarbij is het ook nog eens gezellig!

  • Diepvries ontdooien

   Vaak zien we er tegenop, maar eigenlijk is het klusje zo gepiept: de diepvries ontdooien. Door dit regelmatig te doen, voorkomt u schimmels en bacteriën. Bovendien bespaart u geld; ijsvorming vreet namelijk energie. Aan de slag dus!

  • Zolder of kelder opruimen

   Ligt uw zolder tot de nok vol met oude spullen? Is het zoeken naar die goede fles wijn in uw kelder? Gebruik dan de vakantie om op te ruimen. Door dingen die u niet meer gebruikt weg te doen, creëert u opbergruimte voor spullen die nu door het huis slingeren. En wellicht komt u in de kelder nog levensmiddelen tegen die u kunt gebruiken voor een heerlijk diner. 

  Tip!

  Verkoop spullen die er nog goed uitzien op Marktplaats. Zo krijgen uw spullen een tweede leven en houdt u er een leuk zakcentje aan over. 

  • Klein onderhoud doen

   Ontbrekende plintjes, een kapotte lamp, een deur die klemt: het zijn van die klusjes die vaak blijven liggen. Doordeweeks heeft u er vaak de puf niet voor en in het weekend komt het er steeds niet van. Reserveer een dag in uw vakantie om deze klusjes op te pakken, zodat u het nieuwe jaar in gaat met een huis zonder gebreken.

  • Klein onderhoud doen
  • Administratie uitzoeken
  • Administratie uitzoeken

   Ligt de post van de afgelopen maanden opgestapeld op de keukentafel of weggemoffeld in een la? Dan is het de hoogste tijd om orde op zaken te stellen. Toegegeven; het is even een karweitje, maar wanneer u alles netjes in mappen heeft zitten geeft dat een fijn en opgeruimd gevoel.

  Fotoboek maken

  Een fotoboek maken is een klusje dat vaak wordt uitgesteld. Een selectie maken van de tientallen of misschien wel honderden foto’s op uw laptop kost immers best wat tijd. De vakantie is het ideale moment om hiermee aan de slag te gaan. Dat uw inspanning wordt beloond is één ding wat zeker is. Want wat is er nu leuker dan door een album bladeren vol mooie herinneringen.

  Terug naar Home