Uw huis als maatpak


In bijna elke Nederlandse woning zijn wel standaard spullen te vinden die iedereen heeft. Niks mis mee, maar zou het niet aardig zijn om ook aparte, originele dingen in huis te halen? 

Bij apart en origineel denkt u misschien direct aan kunst en kostbaar. Maar dat hoeft niet. Het kan ook leuk en goedkoop. Het uitgangspunt: maak het persoonlijk, laat uw huis iets zeggen over ú.

Kunst uit de natuur

Gaat u weleens wandelen in het bos of op het strand? Kijk dan eens om u heen met de ogen van een interieurarchitect en probeer de schoonheid van objecten te herkennen. Dat stuk hout, uitgebeten door de zilte zee. Die steen, dat skeletje, die bladeren waar alleen de nerf van over is. Neem ze mee, maak het schoon, bedenk een setting. Zoals een schaal of een lamp of een koord om op te hangen. Uniek, gratis, inspirerend. En stuk voor stuk voorzien van een herinnering. 

  • Kunst uit de sport

    Een beetje sporter beschikt over coole spullen. Die verdienen best een prominent plekje in uw interieur. Misschien niet uw golfbroek, maar een paar clubs aan de muur staan wel heel decoratief. Dat geldt ook voor bokshandschoenen, onderdelen van uw duikuitrusting, een surfboard. En als u aarzelt over uw wandelschoenen, dan misschien een grote foto van Santiago de Compostela? Of een foto van de sportschool. Interessante plaatjes en spullen, omdat ze iets vertellen over de bewoner van uw huis. 

  • Kunst uit de sport

Tip!

Bent u naast creatief ook nog eens handig? Verwerk spullen dan zelf tot meubelstuk. Een skateboard wordt een tafeltje voor de kids of een plank om de boeken op te zetten. Kijk voor inspiratie op Pinterest.

  • Zelf een foto schieten
  • Zelf schieten

    Niet in iedereen gaat een kunstschilder of beeldhouwer schuil. Maar fotograferen kunnen we tegenwoordig allemaal. Denk tijdens uw volgende vakantie bij het maken van foto’s niet alleen aan het leuke vakantiekiekje, maar ook aan die lege wand boven de eettafel. 

Terug naar Home