Top 5 leuke kerstfilms en series

Staat samen kijken naar een leuke film ook hoog op uw lijstje voor Kerst? Maar u wilt niet wéér kijken naar Scrooge of Home Alone? Bekijk dan deze top 5 films en tv-series. 

  • Top 5 films met kerst

    1. The Holiday
    Twee vrouwen hebben pech in de liefde en zoeken wanhopig naar een vlucht uit hun eigen leven. Ze ontmoeten elkaar op internet en besluiten een tijdje van huis te ruilen. Vanaf twaalf jaar.

    2. The Polar Express
    Een jongetje probeert in slaap te komen op kerstavond, maar hoort het geluid van een trein. Als hij naar buiten kijkt, ziet hij een grote trein met de naam 'The Polar Express'. De conducteur laat hem instappen en de jongen beleeft het avontuur van zijn leven. Geweldige kinderfilm voor het hele gezin.

  • Top 5 kerstfilms

3. Love Actually
Hugh Grant speelt een charmante prime minister die verliefd dreigt te worden op zijn huishoudster. Liefde voor alle leeftijden.

4. Harry Potter
Epos in 8 delen over de befaamde tovenaarsleerling, smullen voor het hele gezin. Dat wil zeggen, vanaf 12 jaar.

5. Un Homme à la Hauteur
Grappige romance tussen een advocatie van formaat en een architect met klein postuur maar een grote geest. Alle leeftijden.

Top 5 tv-series met kerst

Eerste en tweede kerstdag zijn bij uitstek geschikt om meer dan één aflevering van een serie te bekijken. De echte diehards halen zelfs een heel seizoen tijdens de feestdagen.

1. Game of Thrones
Spannende fantasieserie met onverwachte wendingen en brute plots. Niet geschikt voor kinderogen. Roept misschien niet het ultieme kerstgevoel op, maar is wel de best bekeken serie allertijden. 

2. Modern family
Een mix tussen een sitcom en een mockumentary over drie gezinnen die samen één grote familie vormen. korte afleveringen voor alle leeftijden.

3. Downton Abbey
Britse kostuumserie in 6 seizoenen over standsverschillen in een groot Engels landhuis tussen 1912 en 1925. Vanaf 12 jaar.

4. Madam Secretary
Realistisch politiek drama over een vrouwelijke minister van Buitenlandse Zaken in een progressieve Amerikaanse regering. Toekomstige nostalgie. Voor 12 jaar en ouder.

5. Fawlty Towers
Klassiek Engels drama met John Cleese in hilarische scènes. Speelt zich af in een tuttig country hotel. Alle leeftijden.

Tips voor de perfecte tv-avond

Films kijken kan natuurlijk gewoon op de bank, onder een warme plaid en met lekkere dingen op grijpafstand. Maar met kerst is het wel leuk om het net wat knusser te maken. 

Blijf lekker in bed!
Lekker knus met het hele gezin wakker worden met een mooie kerstfilm. Ook heerlijk om in uw eentje te doen, trouwens.

Herschik de woonkamer
Creëer een speciale sfeer door de woonkamer anders in te richten. Plaats zitzakken, kussens of een matras in een boog om de televisie voor een echt bioscoopgevoel. Projecteer de film op een beamer om het feest complete te maken. 

Heeft u kinderen? Maak dan een fort van dekens en kruip met zijn alleen voor de tv. Spannend!

Nieuwe trend: eigen popcorn maken
Het is helemaal hot om je eigen popcorn te maken. U kunt de popcorn zelf kruiden of potjes met speciale popcornkruiden kopen. (o.a. bij Xenos verkrijgbaar). 

Terug naar Home