Top 10 nutteloze huishoudhulpjes

Door de overtuigende reclame kunt u bijna niet geloven dat u al die tijd heeft kunnen overleven zonder deze apparaten. Toch zijn veel hulpjes in de huishouding niet zo handig in de praktijk. En nemen ze vooral veel plaats in. Hier volgt een top 10 van nutteloze huishoudhulpen.

 • 1. Pastamachine

  Het is een rustgevende bezigheid én u gooit er hoge ogen mee: zelf pasta maken met een machine. Maar het kost ook heel veel tijd. Deeg kneden, laten rusten, acht keer rollen, laten drogen, snijden tot pasta en pasta laten drogen. En na afloop is uw keuken een slagveld van deeg- en meelresten. Toch niet zo heel handig…

 • Pastamachine
 • 2. Vochtige brillendoekjes

  Vaak worden brillen alleen maar viezer na gebruik van zulke doekjes. Als uw bril vies is, kunt u hem ook even wassen met afwasmiddel en afdrogen met een schone theedoek. Het is niet alleen snel, maar werkt ook nog eens goed. 

 • 3. IJsmachine

  Wat een vrolijk zomeridee: dagelijks de lekkerste ijsjes maken. In allerlei kleuren en smaakjes. Maar hoe vaak is het eigenlijk warm genoeg voor ijs? En haalt u dan niet liever buiten een ijsje, dan met een verhit hoofd boven een ijsmachine alles zelf te maken? Juist.

4. Suikerspinmaker

Leuk voor een kinderfeestje, maar vervolgens belandt deze machine doorgaans al snel bij de spullen voor de kringloop. Zonde van de ruimte. 

5. Broodbakmachine

Misschien ruikt u het al: elke ochtend een vers brood op tafel. Zo uit uw broodbakmachine en direct in de lunchpakketjes mee naar school. Na twee weken komen veel mensen erachter dat de broden wel heel snel oud worden. En laten we eerlijk zijn, wie staat er nou elke ochtend vroeger op om zelf brood te maken? 

6. Eierkoker

Wat is er mis met een pannetje water? Een eierkoker neemt extra ruimte in, terwijl de meeste mensen toch wel een steelpannetje in huis hebben. De eierwekker is trouwens ook steeds minder hard nodig, nu veel mensen een wekker op hun smartphone instellen.

7. Slowjuicer

Een slowjuicer perst fruit en groente langzaam tot een sapje. Zo blijven alle goede stoffen behouden. Vooral in januari is dit apparaat een hit. Daarna komen mensen erachter dat al dat hakken, snijden en schoonmaken veel gedoe is. En ontdekken ze de verse sappen die ook gewoon te koop zijn in de supermarkt.  

  • 8. Dressing shaker

   Zou een geschudde dressing echt lekkerder smaken? Het is net zo makkelijk om alle ingrediënten voor de dressing te mengen in een bakje, kommetje of beker. Echt een onzin product!

  • 9. Ananassnijder

   Met z'n onhandig formaat, overheerst de ananassnijder de keukenlade. En hoe vaak eten de meeste mensen eigenlijk ananas? Vast niet zo vaak als een appel, banaan of peer. 

   • Chocoladefontiein
   • 10. Chocoladefontein

    Populair voor in het kerstpakket, de chocoladefontein. Lekker smullen met het gezin van lange vingers, aardbeien en marshmallows in de warme chocola. Maar gezond is het niet en dit ding schoonmaken is een heel karwei. 

   Ook deze hulpjes gebruiken mensen meestal maar even

   1. Mosselpan
   2. Afwasborstel met dispenser
   3. Friteuse
   4. Cupcakemaker
   5. Pizzarette

   Welke keukenspullen zijn dan wel nuttig?

   • Robotstofzuiger (het huis is schoon als u thuiskomt)
   • Spiraalsnijder (om pasta van groente te maken)
   • Melkopschuimer (binnen no-time een cappuccino) 
   • Flexibele snijplanken (ie u bij elkaar kunt vouwen, zodat alle gesneden groenten direct de pan in kunnen)

   Terug naar Home