Steek uw oude spullen in een nieuw jasje

Wilt u het nieuwe jaar starten met een nieuw interieur, maar heeft u daar eigenlijk geen geld voor? Niet getreurd! Met deze tips steekt u uw oude spullen in een fris, nieuw jasje.

 • Theepot

  Bent u uitgekeken op uw oude theepot? Gebruik ‘m dan als vaas! Doe er een laagje water in, koop een leuk bosje bloemen en klaar is kees.
  Supergezellig én trendy! 

 • Theepot als vaas


 • Koffer

  Die krakkemikkige koffer van uw vader heeft zijn beste tijd gehad. Als koffer dan, want als opbergmand kan ‘ie nog jaren mee! Gebruik ‘m om tijdschriften in op te bergen of als speelgoedkoffer. En het leuke is: uw woonkamer krijgt gelijk een hippe vintage look.

 • Ladder

  Liggen uw boeken verspreid door uw huis? Die oude ladder uit de schuur kan prima fungeren als boekenrek. Of zet ‘m in de badkamer neer als handdoekenrek. Wel even schuren een lakje verf geven. Zeker als u de ladder in de badkamer zet.

Servies

Het spierwitte basisservies van de IKEA vond u toentertijd een veilige koop, maar echt gezellig is het niet. Schrijf met een watervaste stift mooie spreuken op de borden of voorzie uw mokken met grafische prints. 

Tip: gebruik sjablonen. 

 • Vergiet

  Lampen zijn vaak ontzettend duur. Een creatieve oplossing is een vergiet. Boor een gaatje aan de onderkant en draai er een snoer doorheen. Appeltje eitje! 

 • Sprei

  Heeft u genoeg van uw saaie bruine bankstel? Of ergert u zich rot aan de vele vlekken op het leer? Met een grote sprei voelt uw bank weer als nieuw. Wellicht heeft u er nog één liggen en anders tikt u er voor een paar tientjes een op de kop. 

Borden

Liggen de antieke borden van uw grootouders ergens in de buffetkast te verstoffen? Zonde! Door ze aan de muur te hangen, creëert u een gezellige sfeer. Leuk voor in de hal of in de keuken. Dat is weer eens wat anders dan een schilderij. 

 • Sinaasappelkistje

  Een nieuw interieur hoeft echt geen bakken met geld te kosten. Scoor een paar sinaasappelkistjes, stapel ze op elkaar et voilà: uw heeft een nieuwe boekenkast. Ook leuk: een sinaasappelkistje als nachtkastje.

 • Kast

  Die kast in de gang die eigenlijk ontzettend in de weg staat, kunt u prima omtoveren tot salontafel. Kantel de kast op de rug, met de deurtjes naar boven. Zo kunt u er gemakkelijk spullen in opbergen.

Hark

Wie nog een hark heeft liggen en daar niets mee doet, kan er heel simpel een wijnglazenhouder van maken. Verwijder de steel en hang het ‘harkgedeelte’ op met de tanden naar u toe. 

Terug naar Home