Mijn slaapkamer is een Engelse droom

Mijn favoriete plek op aarde is mijn huis. Daar breng ik dan ook de meeste tijd door. Werken, spelletjes doen, lezen, slapen, koken, feetsvieren, eten. Alles kan thuis. Eigenlijk hoef ik het huis helemaal nooit uit. Maar ik leef niet alleen en mijn gezin wil er weleens op uit. Dan moet ik dus letterlijk en figuurlijk een drempel over. Als we met vakantie gaan, heb ik een week van te voren al heimwee naar huis. 

En dan vooral naar mijn lievelingplek: de slaapkamer. 

Het licht valt er het allermooist naar binnen en we hebben geïnvesteerd in een geweldig bed, waardoor slapen in een hotelbed eigenlijk altijd een straf is. Ook is dat de enige kamer die voor mij helemaal klopt qua kleur en materialen. De cremewit gelakte houten vloer past perfect bij de rustieke inbouwkasten. Ook de dikke gebloemde sprei die ik op de kop heb getikt op de markt, kleurt prachtig bij de blauwe gordijnen.

Als ik mijn slaapkamer binnenstap, heb ik het gevoel dat ik in een Engelse droom ben beland. Elke dag weer. En toen ik laatst de ramen opendeed en het had gesneeuwd, voelde ik me het gelukkigste mens op aarde. Want het uitzicht op al die rietgedekte daken vol sneeuw was betoverend.

Mijn missie voor deze maand is om de andere vertrekken van ons huis net zo warm, gezellig en kloppend te krijgen. 

Fleur Brockhus

Blogger op Fleursfinest.com en schrijver van romans De inspiratiepraktijk, De urenfabriek en Juffrouw Holle.

Terug naar Home