Meer rust in huis? Gooi deze spullen weg

Dat rotzooi stress geeft is algemeen bekend. Maar wist u ook dat bepaalde spullen u onrustig kunnen maken? Terwijl het juist zo belangrijk is om in uw eigen huis tot rust te komen. Als u zich niet helemaal relaxed voelt in uw eigen huis, dan kan het weleens door deze spullen komen…

Erfstukken

Een erfstuk is vaak moeilijk om weg te doen. Het herinnert u aan een dierbaar persoon en u zou zich schuldig voelen om het erfstuk weg te doen. Toch zou u er eens over na moeten denken. Het blijkt dat veel mensen helemaal niet blij worden van de herinnering die het oproept. Neerslachtig zelfs. Of misschien past het niet bij de rest van uw interieur of is er gewoonweg geen ruimte voor. Wat de reden ook is, een erfstuk hoeft niet perse een prominente plek in de kamer in te nemen. 

Cadeaus

Lief bedoeld, maar niet helemaal uw smaak? Geef het weg aan iemand die het wel leuk vindt of doneer het aan een goed doel. Dan is er ook weer ruimte voor items waar u wél blij van wordt.  

  • Spullen die u niet gebruikt

    En dat met name hobbyspullen zorgen voor onrust. Het herinnert u aan een goed voornemen, die u om wat voor reden dan ook niet waar heeft kunnen maken. 

    Wist u dat…
    De meeste onrust in huis wordt veroorzaakt door spullen die we niet nodig hebben. Zoals deze 10 nutteloze huishoudhulpjes.

  • Spullen die u niet gebruikt

Kapotte spullen

Een keukenkastje wat niet meer goed sluit, een deur die kraakt of servies waar al wat hoekjes uit zijn. Vooral vrouwen schijnen hier last van te hebben. Wat kapot is, kan vaak gemaakt worden. Zo niet, weg ermee! 

Boeken en oud papier

Gek genoeg kunnen boeken en oud papier voor rusteloosheid zorgen. Toegegeven, een mooie boekenkast staat wel heel leuk. Maar de gedachte alleen al dat u al die boeken nog moet lezen, kunnen voor onrust zorgen. Niet bij iedereen natuurlijk. Oud papier daarentegen is voor de meeste mensen een doorn in het oog. Administratie die u nog moet doen, kaartjes die u nog wilt opruimen. Maak er foto’s van en gooi het lekker weg. Scheelt u weer ruimte. 

Donkere kleuren en zware meubels

Een ruimte kan een duistere sfeer krijgen. Bijvoorbeeld door grote zware meubelen of donkere gordijnen. En dat is helemaal niet fijn.  Kies daarom voor lichte kleuren met accenten in bijvoorbeeld gele, groene, bruine of oranje tinten. 

Verkeerde inrichting

Door stoelen of banken recht tegenover elkaar te zetten, creëert u een ongemakkelijke sfeer. U bent gedwongen om elkaar recht aan te kijken, wat voor een onbedoelde directe houding zorgt. Het voelt veel fijner om iets schuiner te zitten. Pas uw meubels hier dan ook op. Dat scheelt!

Depressieve kunst

Kunst kan heel veel impact hebben op de sfeer van uw huis. En dus ook een negatieve. Te zware, depressieve kunst geeft dan ook snel een onheimelijk gevoel. 

Terug naar Home