Meer contact met de buren

Fijn wonen heeft natuurlijk te maken met een lekker huis en een inrichting die past bij u. Maar ook het contact met de buren kan enorm bijdragen aan uw woonplezier. Dit zijn leuke manieren om dat contact te leggen en te onderhouden.

Little library

De rage van de little library - minibieb -  is overgewaaid uit de VS. Een minibieb is een kastje of plankje bij iemand in de tuin of voor uw huis. Er staan boeken in die mensen in de buurt mogen lenen, ruilen of achterlaten. Zo’n minibieb in uw tuin zorgt meteen voor aanspraak. U kunt een minibieb zelf maken of kopen via minibieb.nl/webshop.

  • Eten verbindt

    Heeft u regelmatig eten over? Speciaal daarvoor is het online platform Thuisafgehaald bedacht. Eten delen met uw buurtgenoten is makkelijk. U ziet zo waar u een maaltijd kunt ophalen en andersom kunnen uw buurtgenoten bij u een hapje bestellen. U geniet van elkaars kookkunsten én leert gelijk uw buur kennen. 

  • Eten verbindt

Samen klussen

Wilt u klussen, maar vindt u het zonde om gereedschap aan te schaffen? Met de Peerby-app kunt u alles wat u nodig heeft lenen van mensen in de buurt. Uw spullen kunt u op deze manier ook uitlenen. Een stuk voordeliger dan nieuw kopen. En wie weet, ontstaat er zo zelfs een klusteam van buurtgenoten.

Burendag

Samen schoonmaken, onkruid wieden en daarna lekker koffie drinken met de buren? Dat zijn een paar van de initiatieven die buurtgenoten kunnen indienen voor Burendag Dat is een jaarlijks terugkerend feest op de 4e zaterdag in september. Gezellig samenkomen en iets goeds doen voor elkaar en de buurt, dat is het idee. Als buurt kunt u een aanvraag indienen tot €450 bij het Oranje Fonds om uw Burendagplan te kunnen uitvoeren. Lees meer op: www.burendag.nl.

Buurtlink

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten in uw eigen buurt? Dat kan eenvoudig via www.buurtlink.nl. Vul uw postcode in en maak kennis met andere buren, lees relevante informatie over uw buurt en deel activiteiten met buurtgenoten. Buurtlink.nl is van en voor iedere buurt in Nederland en heeft sinds de oprichting al 300.000 leden.

Terug naar Home