Maak van uw badkamer een thuis-spa

Na een drukke dag op het werk is het weer heerlijk om thuis te komen. De badkamer is de plek bij uitstek voor ontspanning. Dat wordt nog fijner als u uw badkamer omtovert in een thuis-spa. Met deze tips lukt dat in een handomdraai. 

 • Zen

  Kent u het Zen gevoel van een sauna, spa of luxe hotelbadkamer? 

  Dat kan u thuis ook creëren. Uw badkamer omtoveren tot spa hoeft niet veel geld kosten, u hoeft geen grote verbouwing te organiseren en u heeft ook geen gigantische ruimte nodig. Elke badkamer, van mini tot mega, kan een thuis-spa worden in 10 stappen.  

 • Zen-gevoel
 1. Haal dikke handdoeken in huis. Extra zachte, dikke handdoeken geven meteen een spa gevoel. Rol de handdoeken op, dat ziet er al meteen anders uit.

 2. Heeft u een bad? Koop lekkere badschuim. Investeer ook in een badkussentje, zodat u lekker kunt liggen in bad. Houdt u van lezen? Leg dan wat tijdschriften neer binnen handbereik.

 3. Zorg voor een fijne geur. Daardoor denkt u meteen aan een spa. De geur die u kiest, is ook bepalend voor uw stemming. ‘s Ochtends helpt een verkwikkende geur om wakker te worden, bijvoorbeeld voor rozemarijn of pepermunt. ‘s Avonds helpt een ontspannende geur zoals lavendel of mandarijn om goed in slaap te komen.  Ook eucalyptus en tijm zijn goede geuren voor het spa-gevoel, die werken ontsmettend.

  Tip: Maak uw eigen aromatherapie. Koop een bosje lavendel of eucalyptus en laat dit goed drogen. Hang het gedroogde bosje aan uw douchekop. Steeds als de badkamer gevuld wordt met stoom en warmte, komt de geur van lavendel en eucalyptus vrij.

 4. Voor een thuis-spa is licht essentieel. Zachte en instelbare verlichting geeft meer rust dan fel licht. Ook fijn: steek een aantal waxinelichtjes aan. Dat kunnen geurkaarsjes zijn, maar als u al geurend badschuim, douchegel of aromatherapie gebruikt, kunt u beter voor neutrale kaarsjes kiezen.

 5. Zet uw favoriete muziek of juist een rustgevend muziekje aan in de badkamer. In spa’s hoor je vaak panfluitmuziek of kabbelende watervalletjes. Dat kan natuurlijk ook in uw badkamer.

 6. Leg een scrubmiddel en maskertje klaar voor uw gezicht, handen of voeten. En een fijne bodycream, butter of lotion voor na het badderen of douchen.

 7. Planten in uw badkamer zorgen voor meer energie en een goede luchtvochtigheid. Ook geeft dit meteen een tropisch tintje aan uw thuis-spa.

 8. Natuurlijke materialen in de badkamer helpen verder bij het spa-gevoel. Bent u toe aan een renovatie van uw badkamer? Kies dan voor een combinatie van bijvoorbeeld hout en natuursteen. Denk aan een houten vloer of houten wastafel waarop u mooie waskommen plaatst. Ook bamboe is geschikt. Of een douchevloer met ingegoten kiezeltjes.

 9. Vervang lelijke zeepflacons. Gebruik bijvoorbeeld lege whisky flessen of mooie olijfolieflessen. Staat meteen chique!

 10. Leg wat mineralen neer in steenvorm ter decoratie. Een bad nemen met mineralen kan ook rustgevend zijn. Water is een fantastische geleider, waardoor het bad geleidelijk geladen wordt met deze energie. Rozenkwarts, amethist of tijgeroog zijn daarvoor geschikt.

Tot slot: geniet en ontspan! Lak uw nagels, geef uzelf een scrubbeurt en doe een (zelfgemaakt) gezichtsmasker op. Maak een lekkere smoothie klaar en zorg ook voor wat comfort food in uw badkamer. Zo maakt u écht even tijd voor uzelf.

Terug naar Home