Maak uw huis winterklaar

Nu het steeds kouder wordt, is het belangrijk dat uw huis een behaaglijke plek is. Niets vervelender dan koukleumen op de bank, op het toilet – of nog erger – in bed. Met deze simpele maatregelen kan uw huis wind en weer aan. 

Ga voor een warm interieur

Een warm interieur is het halve werk. Leg kussens in warme kleuren op uw bank of verf een muur in een warme tint. Wat dacht u van zonnig geel of vrolijk oranje? Natuurlijk kan een behaaglijk plaid om ’s avonds onder weg te kruipen niet ontbreken.

 • Brand kaarsen

  Tegenwoordig hebben we kaarsen vooral voor de gezelligheid, maar ze geven ook daadwerkelijk warmte. Vergeet dus niet om lekker veel kaarsen te branden op een koude winteravond. 

 • Steek kaarsen aan
 • Hang dikke gordijnen op

  Een groot deel van de warmte in huis gaat verloren via de ramen. Door dikke gordijnen op te hangen, houdt u de warmte binnen. Kies bijvoorbeeld voor een stof als velours. Dikke gordijnen houden ook de warmte van radiatoren tegen: hang ze dus niet voor de verwarming. Schijnt de zon? Laat de gordijnen dan open zodat uw huis kan opwarmen.

  Lees meer over het belang van raamdecoratie.

 • Leg een vloerkleed neer

  Een vloerkleed staat niet alleen gezellig, maar is ook praktisch tijdens de koude wintermaanden. Het heeft een isolerende werking en gaat optrekkende kou tegen. Bovendien blijven uw voeten lekker warm. Belangrijk, want uw voeten bepalen of u het wel of niet koud heeft. 

 • Gebruik een elektrische deken
 • Gebruik een elektrische deken

  Als een warme pyjama, sokken en extra sprei niet helpen, biedt een elektrische deken uitkomst. Zet de elektrische deken een half uur voordat u gaat slapen aan en u bent verzekerd van een heerlijk warm bed. Ideaal!

Kies voor een plafondventilator

Warme lucht stijgt. Om deze warme lucht door de ruimte te verspreiden, kunt u gebruikmaken van een plafondventilator die achteruit draait. Deze zuigt de koude lucht van onder aan en drukt de lucht tegen het plafond. De opgehoopte warmte wordt vervolgens naar beneden gedrongen. Zo ontstaat er een aangename temperatuur in de hele ruimte. Door het achteruitdraaien heeft u bovendien geen last van tocht.

Pas de badkamer aan

Een warme douche is heerlijk als het buiten koud en guur is. Het moment om uit de douche te stappen is dan ook geen aantrekkelijke gedachte. Een koude badkamervloer of windvlaag die de douchecabine binnendringt wanneer u de deur opent. Brrr. 

De meest voor de hand liggende oplossing om kou in de badkamer tegen te gaan is vloerverwarming installeren of een warm kleedje neerleggen.. Een handdoekradiator warmt uw handdoek tijdens het douchen op, waardoor het afdrogen een stuk aangenamer wordt. En het toilet? Met een infraroodverwarming hoeft u ook daar geen kou te lijden. Deze ingenieuze verwarming kan als een schilderij aan de muur worden bevestigd, zodat het u geen ruimte kost. Handig!

Lees hoe u van uw badkamer een thuis-spa maakt.

Terug naar Home