Maak uw huis verhuurklaar

Wilt u (een deel van) uw huis verhuren? Dan is het belangrijk dat de presentatie in orde is, zodat u snel een huurder vindt. Wij geven u 7 praktische tips om uw huis verhuurklaar te maken. Aan de slag!

Maak het niet te bont

Zelf bent u misschien dol op tierelantijntjes; toch is het aan te raden om spullen die geen functie hebben weg te halen. Zo houdt u de woning ruimtelijk en neutraal.

  • Benadruk pluspunten

    Elk huis heeft pluspunten. Zorg dat die goed zichtbaar zijn! Heeft de woning bijvoorbeeld authentieke glas-in-loodramen? Bedek die dan niet met rolgordijnen. En ligt er een mooie eikenhouten vloer? Dan is het zonde om een megagroot vloerkleed neer te leggen. Kortom: laat zien wat u in huis heeft!

  • Benadruk pluspunten

Maak een slimme indeling

Een praktische woning spreekt veel mensen aan. Door een slimme indeling te maken, krijgt elke hoek een functie. Gaat het om een kleine woning of een studio? Dan is het helemaal zaak om elke vierkante meter optimaal te benutten. In dit artikel leest u hoe.

Berg persoonlijke spullen op

Wilt u uw huis maar voor een paar maanden verhuren? Haal dan toch uw persoonlijke spullen weg. Potjes crème in de badkamer of vakantiekiekjes op de schoorsteenmantel schrikken potentiële huurders af.   

Spik en span

Het spreekt misschien voor zich, maar haren in het doucheputje of kruimels op de vloer zijn not done. Maak elke ruimte dus grondig schoon! Tip: met een interieurparfum, geurverspreider of ander geurtje ruikt het altijd lekker fris.

Wit de muren

Een gekleurde muur is leuk, maar wel smaakgevoelig. Speel daarom op safe en schilder de muren (gebroken)wit. Bijkomend voordeel: uw huis lijkt groter. Zijn de muren al wit, maar vlekkerig door gebruik? Fris ze dan op met een nieuw laagje verf.    

Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen

Veel mensen zijn op zoek naar een woning waar ze niet veel aan hoeven doen. Het kan dus zeker de moeite waard zijn om te investeren in een nette vloer, moderne keuken en fijne badkamer. Houd het wel neutraal, zodat u een grote doelgroep aanspreekt.

Terug naar Home