Maak uw diner kidsproof

Krijgt u bezoek dat gezellig blijft eten? Natuurlijk wilt u er alles aan doen om van uw diner een succes te maken. Alleen, hoe voorkomt u dat de kinderen gaan klieren of na een half uur vragen of de tv aan? Met deze tips is ieder diner een feest voor jong en oud. Smakelijk!

Bereid kindvriendelijke gerechten

Met een met champignons gevulde ossenhaas gooit u wellicht hoge ogen, maar laten we eerlijk zijn: kinderen gaan er niet direct van watertanden. Om het diner tot een succes te maken, is het slim om iets te bereiden wat kinderen ook lekker vinden. Gourmetten en fonduen doen het altijd goed bij kids en stiekem vinden volwassenen het ook leuk. Misschien doen de bezoekers dat anders nooit. U kunt ook het eten op een creatieve en gezellige manier presenteren. Succes verzekerd. Wilt u toch culinaire hoogstandjes serveren? Stel dan een apart kindermenu samen. Iedereen blij! 

Kies voor slimme tafelaankleding

Laat uw dure linnen in de kast liggen en ga voor een tafelkleed waar de kinderen op los kunnen gaan. Leg bijvoorbeeld stiften op tafel zodat ze tijdens het eten het tafelkleed kunnen versieren. Of maak placemats met puzzels, raadsels en kleurplaten. Wedden dat de kinderen zich uitstekend vermaken?

Betrek ze bij de voorbereiding

Kinderen eten vaak beter als ze betrokken zijn geweest bij de voorbereidingen. Doe samen met uw kinderen boodschappen of laat ze meehelpen in de keuken. Groente wassen, beslag kloppen en in een pan roeren zijn klusjes die kinderen prima kunnen doen. Als het eten dat zij (deels) hebben bereid op tafel staat, zijn ze bovendien supertrots.

  • Richt een kinderhoek in

    Met bovenstaande tips kunt u de kinderen wat langer goedgemutst houden, maar een hele avond tafelen, is wat veelgevraagd. Om te voorkomen dat de kinderen door heel het huis rennen, kunt u een gezellige kinderhoek inrichten met speelgoed, spelletjes en leuke films. Zo kunnen ze zich tussen de gangen prima vermaken.

  • Dek een kindertafel

    Zijn er meerdere kinderen? Dek dan een aparte kindertafel. De kinderen zitten gezellig bij elkaar en u kunt ongestoord met uw gasten kletsen. Ook is het dan makkelijker om de tafel kidsproof te maken, zonder zelf op gezelligheid in te leveren. De kristallen glazen en ingenieus handgevouwen servetten kunnen op de tafel voor volwassenen gewoon blijven staan. 

Terug naar Home